Marțian Negrea

Prologul festivalului – Recital 4 – video


Marțian Negrea – „A fost odată” și „Sara-n poartă” din suita „Impresii de la țară”

Prof. Dr. Miruna-Maria Negrea – Marțian Negrea – „Studiu dodecafonic” pentru pian

Prof. Dr. Miruna-Maria Negrea – despre lucrările lui Marțian Negrea

Matei Poștea – Marțian Negrea – „Martie”

Bianca Stănescu – Marțian Negrea – „A verzelor”

Bianca Stănescu – Marțian Negrea – Văleanca

GHEORGHE PAVEL DUMITRESCU – W. A. Mozart – Concert pentru vioară în Re major (Adelaide) – p. I

MIRCEA GAVRILĂ – Matthew Camidge – Sonatina în două părți

Marina Felicia Mihai – A. Corelli – Sonata Op. 5, Nr. 6 în La major – Largo și Gigue

Diana Panait – Guilelm Șorban – „Pe lângă plopii fără soț”

Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 4 cu participarea extraordinară a descendentei marelui compozitor Marțian Negrea, doamna profesor dr. MIRUNA NEGREA, pianistă, a domnului profesor ADRIAN STOICA, flautist și a artistei CORINA PREDA-PERIANU, pictor

Acțiuni culturale care marchează preluarea de către România a președinție a Consiliului Europei

Stagiunea „Prologul festivalului” continuă cu participarea extraordinară a pianistei profesor dr. Miruna Negrea, nepoata marelui compozitor Marțian Negrea, a domnului profesor Adrian Stoica (flaut), în minunata ambianță creată de vernisajul artistei CORINA PREDA-PERIANU (pictor), în Recitalul 4, pe 23.02.19, începând cu ora 16:30, la Casa de Cultură „Geo Bogza” Câmpina. Îndrăgitul compozitor MARȚIAN NEGREA va fi prezentat în secțiunea „Să ne cunoaștem compozitorii”, iar tinerii muzicieni care vor interpreta o piesă compusă de domnia sa vor fi premiați de firma Aromes Noirs, în cadrul concursului ad-hoc al recitalului. Juriul va fi format din experimentații și mult apreciații muzicieni invitați – doamna Miruna Negrea și domnul Adrian Stoica, alături de doamna profesor dr. Diana Spânu-Dănilă, Director Artistic al Festivalului de arte.

Cele trei personalități ale recitalului ne fac onoarea să fie membrii în corpul didactic oferit pentru Cursurile de măiestrie ale Festivalului de arte, Câmpina 3-13 iulie 2019.

Doamna Miruna Negrea și soțul domniei sale, domnul Adrian Stoica, conduc Fundația culturală „Marțian Negrea”, care are drept scop primordial promovarea valorilor muzicale românești, interpreți, compozitori, dirijori și sunt cunoscuți pe plan național și internațional atât pentru meritele artistice cât și pentru activitatea bogată a Fundației.

Doamna Corina Preda-Perianu, expert restaurator la Muzeul Național de Artă, membră UAPR, profesor cu experiență, a susținut expoziții personale în galerii de artă de prestigiu din țară – Ploiești, Brașov, București (Institutul Slovac de Cultură, Casa Schiller, Galeria Teatrului C. Tanase, EriCrisArt Gallery, Galeria Luceafarul, Centrul Cultural M. Eminescu, Galeria Metropolis), Covasna, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorjj – Tg Jiu, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Primăria Motru, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Rm. Vâlcea, Buzău, Iași, Brăila. Domnia sa a avut și numeroase participări la expoziții de grup, Saloane Municipale și Naționale, inclusiv la Palatul Parlamentului – „100 de Artisti pentru 100 România” și în Galeria de artă Plevna, Bulgaria.

Lucrările artistei Corina Preda-Perianu se regăsesc în colecții din țară și din străinătate – Franța, Australia, SUA, Germania, Japonia, Israel, Serbia, Cipru, Austria, Polonia.

În cadrul recitalului, vom asculta voci excepționale ale copiilor de la Clubul Copiilor Câmpina,  tineri pianiști din Câmpina, iar copii și liceeni din București și Ploiești ne vor uimi cu virtuozitatea interpretărilor lor. De remarcat și de apreciat, excepționala pianistă Bianca Stănescu, elevă a Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, fidelă recitalurilor din Prologul festivalului dar și patru studenți internaționali, de excepție, de la Universitatea Națională de Muzică București, clasa Conf. Univ. Dr. Habilitatus Șerban Nichifor care vor interpreta un Trio pentru clarinet, vioară și pian de Aram Haciaturian și respectiv lucrări de George Enescu, Richard Strauss și  Francesco Cilea pentru soprană și pian.  

Recitalurile stagiunii „Prologul festivalului” doresc să aducă alături mari maeștri ai muzicii și tineri, foarte tineri discipoli. Pentru aceasta și pentru a reuși să continuăm seria de evenimente culturale, accesul în sală se face pe bază de bilete. Prețul unui bilet este 10 lei și poate fi achiziționat, fără comision pe site-ul https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/ , la email: festivaluldearte@gmail.com, la tel: 0722.322.247 sau, înainte cu o oră de recital, la intrarea în sală. Persoanele mai în vârstă de 60 de ani și copiii sub 16 ani pot intra la recital gratuit.

Lasă un răspuns