Festivalul de arte

Prof. Dr. Diana Spânu-Dănilă – Director Artistic și profesor de corepetiție și acompaniament

Într-o singură frază, doamna prof. dr. Diana Spânu-Dănilă este o pianistă de excepție, o foarte bună acompaniatoare, o profesoară deosebit de iubită de către elevi și studenți, pentru că este și o „enciclopedie muzicală” datorită cunoștințelor complexe în domeniu.

Cu o vastă experiență de pianist și ca maestru corepetitor (pentru Corul „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii “Moldova”- Iași, pentru soliștii Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” – București), în prezent, doamna profesor dr. Diana Spânu este profesor al Colegiului National de Muzica „George Enescu” și al Universității de Muzică Pitești. Prof. dr. Diana Spânu-Dănilă deține numeroase premii naționale și internaționale la concursuri de pian, de muzică de cameră sau în muzicologie, având, în decursul carierei de muzician, experiență și ca autor de emisiuni muzicale radio (Radio Iași și Radio România București). Elevii și studenții domniei sale au, de asemenea, reușite impresionante, numeroase premii la olimpiade, concursuri naționale și internaționale.

Este membră a formației Trio Mozaic, alături de care a susținut concerte în țară și străinătate, multe în primă audiție și de mare succes la public. Ca pianistă – solo, acompaniind diferiți instrumentiști sau cu formația Trio Mozaic – Diana Spânu-Dănilă a susținut turnee în Republica Moldova, Polonia, Italia, Germania, Elveția și România (Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Baia Mare, Sinaia, Bușteni), realizând și numeroase înregistrări. Printre înregistrările realizate se află discul „Tineri laureați la concursurile internaționale”, discul compact „Muzica de camera” de Felicia Donceanu, înregistrări radio cu „Trio Mozaic” și violonistul Lucian Gabriel Dănilă, emisiuni la Radio România și Televiziunea Română.

 Printre realizările de excepție ale doamnei Diana Spânu-Dănilă se numără  concerte  cu  orchestra sub bagheta dirijorilor Ion Baciu (România) și Aldo Brizzi (Italia), spectacole și recitaluri alături de soliștii Felicia Filip, Elena Mosuc, Florin Diaconescu și împreună cu actorii Ion Caramitru și Leopoldina Bălănuță, recitaluri alături de Prof. Univ. Dr. Anne-Marie Condacse (SUA), Daniel Magdal (prim-solist la Opera Națională București) și multe alte personalități ale muzicii naționale și internaționale.  

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns