Dr. Radu Sinaci - violoncel

Dr. Radu Sinaci – violoncel

Născut la Arad, a studiat violoncelul cu Gaspar Anika și Czuczu Erwin, iar apoi, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cu Marin Cazacu. Finalizarea studiilor a fost reprezentată de obţinerea titlului de Doctor în muzică cu titlul Suitele pentru violoncel solo de J. S. Bach.

Radu Sinaci face parte din acea categorie de muzicieni care încearcă mereu să îmbunătăţească tehnica violoncelului, aducând un suflu şi o sonoritate nouă. Reușește acest lucru folosind procesoarele de sunet şi looperele cunoscute în rândul chitariştilor, dar foarte rar folosite în rândul violonceliştilor. Pe lângă activitatea concertistică de factură clasică, Radu Sinaci este un promotor al jazz-ului cântat la violoncel.

A obţinut premii la concursurile naţionale şi internaţionale de violoncel, iar premiul de virtuozitate obţinut la Sibiu International Jazz Competition a fost o premieră în lumea muzicală românească. Radu Sinaci este un violoncelist versatil preocupat de exploatarea instrumentului său în cele mai variate feluri.

De asemenea, Radu Sinaci a publicat două cărți care îl aduc în centrul atenției pe muzicianul arădean Alexandru Mocsonyi.

Pe parcursul carierei sale a cântat alături de muzicieni precum Misha  Maysky, Sarah Chang, Pinchas Zukermann, David Garret, Richard Galliano etc. Actualmente este şef partidă – violoncel al Orchestrei de Cameră Radio din Bucureşti, membru al Ansamblului Violoncelissimo, al trupei Playthoven și al Orchestrei Române de Tineret.

1 răspuns »

Lasă un răspuns