Festivalul de arte

LECT. UNIV. DR. OANA SPÂNU-VIȘENESCU – muzică de cameră

Absolventă a Universității Naționale de Muzică București, Oana Spânu-Vișenescu a urmat studii de master cu specializarea „Muzică de cameră” la clasa Prof. Univ. Dr. Șerban-Dimitrie Soreanu. Între anii 2000-2002, a urmat cursurile de Master la Conservatorul din Neuchâtel (Elveția), sub îndrumarea violonistei Denitsa Kazakova și tot acolo a urmat cursurile de violă ale violistului Jan Dobrzlewisky.

A urmat cursuri de măiestrie la Semmering (Austria) cu violonista Nora Grumlikova, la Brașov și Gubbio (Italia) cu violonistul Șerban Lupu.

Laureată a numeroase concursuri de vioară și de muzică de cameră, naționale și internaționale, Oana Spânu-Vișenescu este cadru didactic al Universității Naționale de Muzică București, catedra de „Muzică de cameră”
și artist instrumentist – vioară și violă al orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu București.

Oana Spânu-Vișenescu este membră a cvartetului Arioso cu care a susținut numeroase concerte atât în țară, cât și în străinătate, de peste 17 ani.

Fondatoare și membră a formației camerale Trio Mozaic, compusă din Oana Spânu-Vișenescu (vioară/violă), Emil Vișenescu (clarinet) și Diana Spânu-Dănilă (pian), a suținut cu acest ansamblu numeroase concerte în București, Iași, Tulcea, Baia-Mare, Piatra Neamț, precum și în Franța (1996), Belgia (1997) și Elveția (2004 și 2009).

În calitate de solist, a susținut concerte alături de orchestrele simfonice din Satu Mare, Timișoara, Iași, Râmnicu-Vâlcea, Bacău și orchestra Sinfonia București.

În anii 2014 și 2015, a fost invitată ca profesor la cursurile de măiestrie specialitatea „Muzică de cameră” în cadrul cursurilor internaționale ale Academiei Icon Arts.

În 2016 a lansat cartea cu titlul „Vioara în peisajul cameral modern”.

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns