Lect. Univ. Dr. Mihai Bisericanu

Dr. Mihai Bisericanu – teatru si atelier teatral-instrumental

Lect. Univ. Dr. Mihai Bisericanu - teatru
Dr. Mihai Bisericanu – teatru

Celebrul actor Dr. Mihai Bisericanu ne onorează cu oferta unui Masterclass teatru inovativ – un dialog între muzică și cuvânt. Cu o experiență vastă de profesor, Mihai Bisericanu este mult îndrăgit pentru performanța de scenă, ca actor, cântăreț și instrumentist, completată de experiența de show-uri TV, actor de film și regizor de dublaje voci, inclusiv regizor muzical de film.

Pentru înscrieri la Masterclass Mihai Bisericanu, Festivalul de Arte Câmpina, completați Anexa 1 – Talonul de înscriere și Anexa 2 – Acord parental, faceți plata prin bancă și trimiteți toate aceste documente la email: festivaluldearte@gmail.com.

Studii

A absolvit Liceul Gh. Sincai si Liceul de Muzică „Dinu Lipati” (pian) din capitală. În 1990 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale”, secţia Actorie, la clasa profesorului Mihai Mălaimare. În perioada studiilor universitare a cântat în formația „Dar”, devenită apoi Imaginegativă, precum și în Corul Academic al Radiodifuziunii Române.

Activitatea artistică – teatru

Imediat după absolvirea universității, a jucat pe scena Teatrului de Comedie, apoi pe cea a Teatrului Bulandra și pe alte scene importante din București și din țară cum ar fi cea a Ateneului Român din București, a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, a Teatrulului Național de Operetă „Ion Dacian” și a Operei Naționale București, a Teatrului „Constantin Tănase” din București și multe altele, dând viață unui număr de peste 50 de personaje din tot atâtea piese de teatru, operetă și music-hall-uri.
A jucat în spectacole ca „Mireasa Mută” de Ben Johnson, „Troilus și Cresida” de W. Shakespeare, „La Papagalul Verde” de Arthur Schnitzler, „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, „Richard al III-lea se interzice” de Matei Visniec, „Sase personaje în căutarea unui autor” de L. Pirandello, „Petru sau Petele din soare” de Vlad Zografi, „Copilul Îngropat” de Sam Shepard, ș.a.

Activitatea artistică – film

Ca actor de film a debutat in 1986, cu „Luminile din larg”. Au urmat „Niste baieti grozavi” (1987), „Secretul armei secrete” (1988), „Maria si marea” (1988), „Liliacul înfloreste a doua oara” (1988), „Kilometrul 36” (1989), „Maria si Mirabella in Tranzistoria” (1989), „Capul de ratoi” (1992), „Dark Angel: The Ascent” (1994), „Asphalt Tangou” (1996), „Une mère comme on n’en fait plus” (1997), „The Shrunken City” (1998), „Gargoyle” (2004), „Întoarcerea morţilor vii: Necropolis” (2005), „Ces amours-là” (2010), „Tranzitia, bat-o vina” (2010) etc.

A dublat vocile unor personaje din filme de desene animate, a fost regizor pentru dublaj si regizor muzical la Ager Film, pentru filme Disney.

Activitatea didactică

Din anul 2006 este cadru didactic asociat la catedra de expresie vocală și corporală (canto, dicție) din cadrul Universitatii Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografie.

Pentru mai multe informații la https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_Bisericanu

3 răspunsuri »

Lasă un răspuns