Fără categorie

Prologul festivalului – Recital 8 – întâlnire cu minunata soprană Andreea Novac

Soprana Andreea Novac s-a născut în București și a urmat cursurile Colegiului Național “Mihai Viteazu”, ale Academiei de Studii Economice și ale Universității Naționale de Muzică din București.

A început studiul cântului alături de regretata soprană Mariana Stoica și a urmat Masteratul în Interpretare Muzicală la UNMB la clasa doamnei prof. dr. Cristina Șoreanu.

Este laureată a Concursului Internațional de Canto Hariclea Darclée, a Concursului de Interpretare a Liedului Românesc, a Concursului Mihail Jora și a Concursului Paul Constantinescu.

Rolul de soprană din cantata “Moșii”, de Adrian Iorgulescu, i-a prilejuit prima întâlnire cu scena Operei Naționale din București, în cadrul SIMN 2011. În 2015 a debutat în rolul Zâna Zorilor (Taumännchen) din Hänsel und Gretel de E. Humperdinck, urmând apoi debuturi în roluri din operele Nabucco, Aida, Carmen, Le nozze di Figaro, Don Carlo, Suor Angelica, L’elisir d’Amore, etc. De atunci este prezentă permanent în spectacolele, concertele și recitalurile ONB.

În paralel, Andreea Novac a colaborat cu Opera Națională Română din Cluj (Musetta), cu Orchestra Națională Radio în cadrul Concertului-eveniment Strauss 150 (Echo – Ariadne auf Naxos), cu Opera Maghiară din Cluj (Micaela), cu Teatrul de Operetă Ion Dacian (Rosalinde), cu Filarmonica George Enescu București (recital), cu Filarmonica Moldova Iași (Simfonia a IX-a de L.v. Beethoven), cu Filarmonica Muntenia Târgoviște (Concert 7 Divas), cu Filarmonica Pitești (Stabat Mater de G.B. Pergolesi), Teatrul Bulandra, Muzeul George Enescu (recital Remember Anatol Vieru in cadrul Festivalului Meridian 2018) și multe altele.

Lasă un răspuns