Prologul festivalului '19-'20

Conf. Univ. Dr. INNA EMILIA ONCESCU – în „Prologul festivalului” la Casa de Cultură

Pianista Inna Oncescu, promotoare a muzicii românești contemporane, va cânta pe scena prestigioasei Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, în „Prologul festivalului” 2019-2020 - Recital 3.
Lect. Univ. Dr. Inna Oncescu

Pianista Inna Oncescu, promotoare a muzicii românești contemporane, va cânta pe scena prestigioasei Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, în „Prologul festivalului” 2019-2020 – Recital 3.

Doamna Conf. Univ. Dr. Inna Oncescu este profesor de corepetiție la Universitatea Națională de Muzică București (UNMB) și are o extinsă activitate de acompaniament, inclusiv alături de maestre ale cântului, cum sunt Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu și Dr. Yolanda Constantinescu.

Pianista este laureată a mai multor concursuri naționale și internaționale (de exemplu, Concursul Internațional de Pian de la Caltanissetta – Italia, Premiul II).

Este membru de onoare SIMC din 1992 pentru promovarea muzicii contemporane.

Doamna Inna Oncescu a susținut numeroase recitaluri de pian solo și de muzică de cameră în București și în țară. Domnia sa a fost invitată să concerteze alături de numeroase orchestre atât din țară, cât și din capitală și a realizat foarte multe înregistrări la radio și televiziune. A participat la festivaluri naționale și internaționale.

Are 3 CD-uri editate:

  •  Concertul pentru pian si orchestra nr 2 de N. Brandus
  • Suita pentru pian Impresii din Muzeul Satului de Carmen Petra-Basacopol
  • Lieduri franceze – „Les Chemins de l-amour” cu soprana Claudia Pop

Din 2005 este Doctor în Muzică, iar în 2011 a beneficiat de o bursă „George Enescu”, pentru 3 luni, Paris.

În Stagiunea „Prologul festivalului” – Recital 3, pianista Inna Oncescu alături de soprana Yolanda Constantinescu, amândouă pasionate de muzica românească contemporană, vor cânta colinde și lieduri românești pe scena prestigioasei Casa de Cultură din Câmpina.

Lasă un răspuns