Eliza Puchianu

Prof. Eliza Puchianu – pian și acompaniament

Eliza Puchianu este o pianistă activă ce concertează ca solistă și ca pianistă colaboratoare.

Studii

Eliza Puchianu a absolvit Royal Irish Academy of Music în anul 2014, unde a câștigat bursa „Yamaha Scholarship for Pianists”.

Activitatea solistică în Boston

Apariția ca pianistă solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 a fost debutul său în Statele Unite ale Americii. Eliza Puchianu a concertat regulat pe scenele din Boston, de asemenea fiind câștigătoarea unei burse integrale în cadrul Festivalului de Muzică de Cameră „Harvard Cultural Collaborative”.

Activitatea solistică internațională

În prezent se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice mai puțin cunoscute, ocupându-se, în special, de creația muzicală a compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX.

Eliza Puchianu a oferit concerte și recitaluri pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas.

Eliza Puchianu a concertat ca solistă cu Orchestra Națională Radio, și cu orchestra RIAMSO pe scena National Concert Hall din Dublin și Castalia Hall din Kilkenny.

În anul 2022 a concertat în Peru, alături de Cusco Symphony Orchestra și Lima Youth Orchestra.

Activitatea de acompaniator

Activitatea sa se extinde și în domeniul acompaniamentului, colaborând cu Wexford Opera Festival 2013, Opera Briefs 2013 și 2014, Edinburgh Festival 2011, Concursul National George Enescu 2014, Jeunesses Musicales 2015, și Academia Sighișoara în 2016, 2017 și 2018.

A fost selectată ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall. În perioada 2019-2023 a fost profesor acompaniator asociat al Colegiului Național de Muzica „George Enescu”, iar în prezent este profesor de corepetiție la Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”.

Activitatea pedagogică

Experiența sa pedagogică enumeră poziții ca profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019). De asemenea, este membră în juriile concursurilor de pian Allegretto, Brownissimo și Lirika Piano Competition din București (2019, 2020, 2021).

În prezent, Eliza și-a extins activitatea pedagogică în mediul online, în cadrul organizației Musicians for the World (USA), astfel colaborând cu numeroși elevi performanți din America de Sud.