Concurs de Muzica

Concurs Internațional de Corzi și Muzică de Cameră

20 noiembrie – 1 decembrie 2021, data limită de înscriere 19 noiembrie

2021-11-19T23:59:00

  days

  hours  minutes  seconds

until

Deadline for applications

Completează formularul online – https://forms.gle/u8ZefGVhTMdBjwt27

Completează Anexa 1 online – https://forms.gle/u8ZefGVhTMdBjwt27

SAU

SAU

REGULAMENT GENERAL DE DESFĂȘURARE

ORGANIZATORI:

Best Bridge Services SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, Societatea Filarmonică din Câmpina, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina

SCOP:

Concursul Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte este un concurs online, promovat internațional, care își propune să descopere și să promoveze noi talente, să stimuleze tinerii pentru dedicarea timpului liber către manifestarea talentului lor, cultivarea valorilor universale exprimate prin muzică, dar și pentru încurajarea publicului de a aprecia sonoritatea acestor instrumente și a spori dorința copiilor de a le învăța. În același spirit de promovare a acestor instrumente, concursul este deschis adulților care doresc să intre în competiție în vederea afirmării talentului lor și prin acest mijloc.

OBIECTIVE:

– Stimularea și afirmarea talentului copiilor, tinerilor și adulților instrumentiști,

– Realizarea schimburilor de experiență între grupurile țintă,

– Promovarea dialogului și educației interculturale,

– Realizarea unor relații între concurenți prin care aceștia își pot crea sau completa formații camerale,

– Creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală. 

GRUPELE DE VÂRSTĂ:

Concursul Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se adresează copiilor, tinerilor și adulților instrumentiști, după cum urmează:

Grupul I – copii cu vârsta mai mică de 9 ani

Grupul II – copii cu vârsta între 9 și 11 ani

Grupul III – copii cu vârsta între 12 și 14 ani

Grupul IV – tineri cu vârsta între 15 și 17 ani

Grupul V – tineri cu vârsta între 18 și 20 ani

Grupul VI – adulți cu vârsta mai mare de 20 ani

Vârsta trebuie să fie împlinită până la data începerii concursului. Fiecare concurent va participa la o singură grupă de vârstă, dar poate participa la mai multe secțiuni, achitând taxa pentru fiecare dintre ele.    

Concursul se desfășoară pentru profesioniști (cei din învățământul vocațional sau școlile de muzică) și amatori (cei care studiază ca instrument secundar sau în sistem privat)       

PIESE SOLICITATE:

 1. Grupele I-VI vor înregistra video două piese contrastante, din două epoci diferite ale istoriei muzicii;
 2. Grupul VI muzică de cameră (ansambluri camerale) vor înregistra un videoclip care include două piese contrastante din două epoci diferite ale istoriei muzicii și pot fi părți ale lucrărilor;
 3. Amatorii (indiferent de vârstă) vor interpreta maxim două piese la alegere, din epoci diferite, iar interpretarea poate fi făcută citind partitura.

Toate piesele trebuie interpretate din memorie, pentru toți profesioniștii, cu excepția ansamblurilor camerale. Amatorii și ansamblurile camerale pot interpreta piesele citind partitura.

Toate piesele vor fi înregistrate pe un singur videoclip. Acesta va fi transmis ca link la YouTube, unde a fost, anterior trimiterii, publicat ca nelistat, sau ca fișier prin WeTransfer (sau platforme similare) la adresa de e-mail: festivaluldearte@gmail.com.

MINUTAJ:

 1. Grupurile I și II vor trimite o înregistrare de maxim 10 minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante);
 2. Grupurile III și IV vor trimite o înregistrare de maxim 20 de minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante);
 3. Grupurile V și VI vor trimite o înregistrare de maxim 30 de minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante pentru Grupul V și, respectiv, cele 3 piese pentru Grupul VI).

Prin minutajul maxim nu impunem o limită inferioară, ci doar superioară. Așadar, concurenții trebuie să nu depășească minutajul maxim, dar pot interpreta piese mai scurte decât minutajul maxim solicitat.

CATEGORII ȘI SECȚIUNI:

Concursul Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se desfășoară pe două categorii, fiecare cu 7 secțiuni, pe cele 6 grupe de vârstă.

Categoriile sunt:

 • Profesioniști (cei din învățământul vocațional sau școlile de muzică)
 • Amatori (cei care studiază ca instrument secundar sau în sistem privat)

Secțiunile sunt:

 1. Vioară
 2. Violă
 3. Violoncel
 4. Contrabas
 5. Harpă
 6. Chitară
 7. Ansambluri

DETALII TEHNICE:

Videoclipurile transmise prin WeTransfer sau platformele similare trebuie să fie în format .avi .wmv .mov sau .mp4. Înregistrarea trebuie să fie clară atât ca imagine cât și ca sunet, realizată fără perturbări, zgomote de fundal etc. Aparatul trebuie să fie poziționat astfel încât să fie vizibil tot corpul interpretului, iar filmarea să fie landscape etc.

Asigurați-vă că aveți acordul muzicianului care vă acompaniază de a apărea în înregistrare.

Nu sunt admise înregistrări cu acompaniament computerizat (realizat electronic) și nici prelucrarea audio a înregistrării.

Înregistrarea trebuie să conțină toate piesele de concurs.

Vă rugăm să vă îmbrăcați într-o manieră îngrijită și corectă. Participanții pot aranja modul de filmare în funcție de propriile condiții. Utilizarea camerelor sau a echipamentelor profesionale nu este o necesitate. Videoclipurile realizate cu echipamente simple, cum ar fi telefoanele mobile, sunt suficiente.

REGULI DE PARTICIPARE:

Articolul 1 – Condiții generale

1.1 Participanții la acest concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte, Ediția II, 20 noiembrie – 1 decembrie 2021, data limită de înscriere – 19 noiembrie 2021;

1.2 Regulamentul concursului este întocmit și făcut public, conform legislației aplicabile din România. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica sau schimba Regulamentul, numai după notificarea în prealabil a acestor modificări/schimbări pe pagina oficială: https://festivaluldearte.com/.

Articolul 2 – Condiții de participare la concurs

2.1 La acest concurs pot participa toate persoanele fizice, indiferent cetățenie, naționalitate, rasă, sex sau religie și care îndeplinesc toate condițiile prevăzute de prezentul Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte;

2.2 Nu pot participa la acest concurs angajații Organizatorului, persoanele antrenate în organizarea și realizarea concursului, membrii Juriului.

2.3 Este interzisă trimiterea de către participanții la concurs a înregistrărilor pentru care nu dețin drepturi de autor conform Legii nr. 8/1996 cu modificările și completările ulterioare privind dreptul de autor și drepturile conexe. În acest sens, participanții sunt responsabili de autenticitatea și originalitatea înregistrării.

2.4 Organizatorul nu va lua în considerare înregistrările care încalcă, în vreun fel, Legea drepturilor de autor sau alte legi românești în vigoare la data Concursului.

2.5 Înregistrările trimise în condițiile prezentului Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte, vor fi însoțite, în mod obligatoriu, de Anexa 1 – Fișa de înscriere completată, datată și semnată. Prin semnarea acesteia, concurentul/tutorele lui ia la cunoștință și este de acord cu Anexa 2 – ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE și Anexa 3 – Acord parental de participare la concurs pentru participanții minori;

2.6 Anexa 1 se va transmite împreună cu link-ul la YouTube sau cu înregistrările, în același email sau transfer prin WeTransfer (sau platforme similare), la adresa de email: festivaluldearte@gmail.com. Mesajul trebuie să aibă ca subiect numele, prenumele, categoria, secțiunea și grupa de vârstă la care participă (exemplu: Barbu Ecaterina-Virginia – Profesioniști, Vioară, Grupa I). Neîndeplinirea acestei cerințe obligatorii, precum și unele omisiuni din formulare vor duce la descalificarea automată.

2.7 Concurenții vor trimite înregistrările luând cunoștință despre „ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE”.

2.8 Concurenții trebuie să achite taxa de :

Pentru soliști :

a.         80 lei (23 euro) dacă înscrierea se face până la data de 30.09.2021,

b.         100 lei (29 euro) dacă înscrierea se face în perioada 01.10-15.10.2021

c.         140 lei (40 euro) dacă înscrierea se face în perioada 16.10-25.10.2021

d.         180 lei (51 euro) dacă înscrierea se face în perioada 26.10-04.11.2021

e.         250 lei (71 euro) dacă înscrierea se face în perioada 05.11-19.11.2021

BLACK FRIDAY DISCOUNT – 20%:

e. 200 lei (57 euro) dacă înscrierea se face în perioada 05-19.11.2021

Înscrierea se realizează numai după trimiterea înregistrărilor, Anexa 1 și a dovezii de plată a taxei de participare (într-un singur email).

Pentru ansambluri :

 1. 60 lei/membru (17 euro/membru) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face până la data de 04.11.2021 – se va achita suma pentru toți membrii
 2. 80 lei/membru (23 euro/membru) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face în perioada 05.11-19.11.2021 – se va achita suma pentru toți membrii

BLACK FRIDAY DISCOUNT – 20%:

 • 2. 64 lei/membru (18.5 euro/membru) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face în perioada 05.11-19.11.2021 – se va achita suma pentru toți membrii

Taxa de participare se va achita prin virament bancar în contul Best Bridge Services SRL deschis la ING Bank, Bucureşti, IBAN:  RO22INGB0000999903782351 (SWIFT Code: INGBROBU), CUI: 7524371. Pe ordinul de plată se va menționa obligatoriu: Numele Participantului, Secțiunea, Grupa de Vârstă – ex. : Barbu Ecaterina-Virginia, Vioară, Gr. I.

Pentru românii din diaspora/Republica Moldova, plata se poate face prin PayPal, la https://festivaluldearte.com/2021/02/10/concurs-international-anexa-1-talon-inregistrare/

sau aici:

Participation fee for individual participation

For participants abroad, it is easier to pay the participation fee through PayPal. Black Friday Discount 20%, pay 57 Euro (from 71 Euro). The fee is not refundable.

57,00 EUR

Participation fee for chamber ensembles / member

The contesting chamber ensembles must consist of 2 or more competing members. The payment must include all members of the ensembles. Black Friday Discount 20%, pay 18.5 Euro/member (from 23 Euro/member). The fee is not refundable.

18,50 EUR

Dovada achitării taxei de participare și link-ul/înregistrările se trimit prin email sau WeTransfer (sau platforme similare), în același timp cu Anexa 1 completată.

2.9 Concurenții pot participa la secțiunea solo și cea de ansamblu, cu achitarea taxei pentru fiecare secțiune.

Articolul 3 – Perioada de desfășurare a Concursului Internațional de Corzi și Muzică de Cameră

3.1 Ediția a II-a a Concursului Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se desfășoară după următorul calendar:

a) 21.09.2021 – 19.11.2021 – Înscrierea concurenților, primirea și evaluarea înregistrărilor, încărcarea lor pe Youtube-ul Festivalului de Arte: https://youtube.com/c/Festivaluldearte, în format „unlisted”. Înregistrările se vor trimite doar pe parcursul perioadei de înscriere la concurs, și anume începând cu data de 21.09.2021 și până, cel mai târziu, pe 19.11.2021, la ora 23:59;

b) 20 – 30.11.2021 – Publicarea tuturor înregistrărilor pe site-ul festivalului https://festivaluldearte.com/, folosind link-urile de pe Youtube (oferite public începând cu 20.11), pentru obținerea votului publicului și jurizarea lor pentru fiecare categorie, secțiune și grupă de vârstă. Jurizarea este separată de votul publicului și nu este influențată de acesta.

c) 1.12.2021 – Anunțarea câștigătorilor și Gala Laureaților online (transmisă în Premieră pe canalul de YouTube al Festivalului de Arte).

3.2 Perioada de desfășurare a concursului, respectiv toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe pagina web antemenționată orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.

Articolul 4 – Anunțarea câștigătorilor

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe data de 1 decembrie 2021, pe site-ul Festivalului de Arte (Festival 4 Arts) https://festivaluldearte.com/.

Articolul 5 – Juriul

Juriul va fi format din 12 membri, după cum urmează:

Vioară: Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi (UNMB), Prof. Cristina Denise Pașa (CNM „George Enescu” București)

Violă: Conf. Univ. Dr. Marian Movileanu (UNMB), Prof. Dr. Camelia Vodă (CNM „George Enescu” București)

Violoncel: Urmează a confirma – Dan Cavassi (Șef partidă violoncel la Filarmonica „George Enescu”, România)

Contrabas: Prof. Univ. Cătălin Rotaru (SUA), Prof. Zanc Zenu (CM „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca)

Harpă: Prof. Drd. Miruna-Elena Vidican (CNM „George Enescu” București)

Chitară: Conf. Univ. Dr. Cătălin Ștefănescu, Prof. Dr. Stan Zamfirescu (CNM „George Enescu” București)

Muzică de Cameră: Prof. Univ. Dr. Verona Maier (UNMB) – Președintele Juriului, Conf. Univ. Dr. Adriana Maier (UNMB)

Biografiile membrilor juriului se regăsesc pe site-ul festivalului.

Juriul va stabili, pe baza unui punctaj, câștigătorii premiilor pentru fiecare categorie, secțiune și grupă de vârstă în parte.

Articolul 6 – Premiile Concursului Internațional de Corzi și Muzică de Cameră

6.1 Toți participanții la concurs vor primi diplome de participare puse pe site sau transmise prin email, funcție de numărul participanților. În funcție de numărul și valoarea concurenților, mentorii acestora, precum și profesorul lor acompaniator vor primi o diplomă de excelență (la cerere).

6.2 Fiecare secțiune poate să obțină câte un „Mare Premiu”, în funcție de aprecierea Juriului, iar la fiecare grupă de vârstă a fiecărei categorii și secțiuni se vor acorda Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni. Premiile vor consta în bani (Marele Premiu), promovare pe canalul de Youtube al festivalului și pe Facebook și invitarea câștigătorilor la susținerea unor recitaluri la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, România. Nu se decontează cheltuielile cu transportul, cazarea și masa pentru participarea la recitaluri. Funcție de interesul și disponibilitatea câștigătorilor, premiile mai pot conține reduceri la taxa de participare la Masterclass-urile organizate în vara anului 2022. Toți câștigătorii sunt invitați să se înscrie la un interviu pe Zoom în care își pot face publice realizările și proiectele de viitor. Interviul va fi transmis pe canalul de YouTube al Festivalului de Arte (https://youtube.com/c/Festivaluldearte).

Numărul de premii va fi hotărât de Juriu, în funcție de valoarea artistică a concurenților.

6.3 Toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe site-ul festivalului orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.

6.4 Deciziile Juriului sunt unice şi definitive, nu se admit contestații. De asemenea, vă rugăm să nu adresați cuvinte nepotrivite pe pagina de Facebook a Festivalului de Arte sau alt mediu online.

Articolul 7 – Criterii de jurizare

Juriul va acorda o atenție deosebită calității interpretării, respectării textului muzical în contextul stilistic al perioadei componistice, expresivității și personalității interpretative în abordarea discursului muzical –artistic.

Articolul 8 – Întreruperea Concursului Internațional de Corzi și Muzică de Cameră

8.1 Prezentul concurs va putea fi întrerupt doar în caz de forță majoră sau printr-o decizie a Organizatorului, dar nu înainte de a anunța public decizia pe site-ul https://festivaluldearte.com/.

8.2 Conform prevederilor art.1351 alin. (2) din Noul Cod civil, forța majoră este definită astfel: „Forța majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil”.

Articolul 9 – Prelucrarea datelor personale

9.1 În conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 cu modificările și completările ulterioare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date si ale Legii nr. 506/2004 cu modificările și completările ulterioare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, aveți următoarele drepturi privind colectarea și prelucrarea datelor personale: dreptul de intervenție asupra datelor (art. 14), dreptul de informare (art. 12), de acces la date (art. 13), de opoziție de a folosi datele dvs. personale (art. 15), de a vă adresa Justiției (art. 18). Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată, la adresa de e-mail: festivaluldearte@gmail.com;

9.2 Datele dumneavoastră personale colectate de către Organizator în condițiile expuse mai sus, vor putea fi folosite și/sau transferate în scopuri de reclamă, marketing și publicitate, educație și cultură, înscrierea la newsletter, competiții, concursuri, reprezentând acordul dvs.

9.3 Prin înscrierea în Concurs aveți obligația de a completa corect și integral Anexa 1 cu date personale, aceastea făcând parte din aplicația înscrierii la Concurs.

9.4 La cererea scrisă a participantului, datată și semnată, expediată pe adresa de e-mail festivaluldearte@gmail.com, organizatorul se obligă:

– Să rectifice, să actualizeze, să blocheze, să șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă cu dispozițiile legale;

– Să înceteze prelucrarea datelor personale ale solicitantului.

9.5 Prin completarea Anexei 1 și trimiterea ei către Organizator, în vederea participării la concurs, participantul sau reprezentantul legal al participantului își oferă implicit acordul pentru prelucrarea de către organizator a datelor personale.

Articolul 10 – Litigii

Eventualele litigii apărute între Organizator și participantul la acest concurs se vor rezolva pe cale amiabilă.