Concurs de Muzica

Concurs Internațional de Coarde și Muzică de Cameră

1 – 5 Februarie 2023, data limită de înscriere 27 Ianuarie 2023

Din cauza epidemiei de gripă în Romania, prelungim data limită de înscriere până pe 27 ianuarie 2023.

Completează formularul online – https://forms.gle/u8ZefGVhTMdBjwt27

Completează Anexa 1 online – https://forms.gle/u8ZefGVhTMdBjwt27

SAU

SAU

REGULAMENT GENERAL DE DESFĂȘURARE

Pentru reguli generale, te rugăm să dai click aici.

ORGANIZATORI:

Best Bridge Services SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, Societatea Filarmonică din Câmpina, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina

GRUPELE DE VÂRSTĂ:

Concursul Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se adresează copiilor, tinerilor și adulților instrumentiști, după cum urmează:

Grupul I – copii cu vârsta mai mică de 9 ani

Grupul II – copii cu vârsta între 9 și 11 ani

Grupul III – copii cu vârsta între 12 și 14 ani

Grupul IV – tineri cu vârsta între 15 și 17 ani

Grupul V – tineri cu vârsta între 18 și 20 ani

Grupul VI – adulți cu vârsta mai mare de 20 ani

Vârsta trebuie să fie împlinită până la data începerii concursului. Fiecare concurent va participa la o singură grupă de vârstă, dar poate participa la mai multe secțiuni, achitând taxa pentru fiecare dintre ele.    

Concursul se desfășoară pentru profesioniști (cei din învățământul vocațional sau școlile de muzică) și amatori (cei care studiază ca instrument secundar sau în sistem privat)       

PIESE SOLICITATE:

  1. Grupele I-VI vor înregistra video două piese contrastante, din două epoci diferite ale istoriei muzicii;
  2. Grupul VI muzică de cameră (ansambluri camerale) vor înregistra un videoclip care include două piese contrastante din două epoci diferite ale istoriei muzicii și pot fi părți ale lucrărilor;
  3. Amatorii (indiferent de vârstă) vor interpreta maxim două piese la alegere, din epoci diferite, iar interpretarea poate fi făcută citind partitura.

Toate piesele trebuie interpretate din memorie, pentru toți profesioniștii, cu excepția ansamblurilor camerale. Amatorii și ansamblurile camerale pot interpreta piesele citind partitura.

Toate piesele vor fi înregistrate pe un singur videoclip. Acesta va fi transmis ca link la YouTube, unde a fost, anterior trimiterii, publicat ca nelistat, sau ca fișier prin WeTransfer (sau platforme similare) la adresa de e-mail: festivaluldearte@gmail.com.

MINUTAJ:

  1. Grupurile I și II vor trimite o înregistrare de maxim 10 minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante);
  2. Grupurile III și IV vor trimite o înregistrare de maxim 20 de minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante);
  3. Grupurile V și VI vor trimite o înregistrare de maxim 30 de minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante pentru Grupul V și, respectiv, cele 3 piese pentru Grupul VI).

Prin minutajul maxim nu impunem o limită inferioară, ci doar superioară. Așadar, concurenții trebuie să nu depășească minutajul maxim, dar pot interpreta piese mai scurte decât minutajul maxim solicitat.

CATEGORII ȘI SECȚIUNI:

Concursul Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se desfășoară pe două categorii, fiecare cu 7 secțiuni, pe cele 6 grupe de vârstă.

Categoriile sunt:

  • Profesioniști (cei din învățământul vocațional sau școlile de muzică)
  • Amatori (cei care studiază ca instrument secundar sau în sistem privat)

Secțiunile sunt:

  1. Vioară
  2. Violă
  3. Violoncel
  4. Contrabas
  5. Harpă
  6. Chitară
  7. Ansambluri

DETALII TEHNICE:

Videoclipurile transmise prin WeTransfer sau platformele similare trebuie să fie în format .avi .wmv .mov sau .mp4. Înregistrarea trebuie să fie clară atât ca imagine cât și ca sunet, realizată fără perturbări, zgomote de fundal etc. Aparatul trebuie să fie poziționat astfel încât să fie vizibil tot corpul interpretului, iar filmarea să fie landscape etc.

Asigurați-vă că aveți acordul muzicianului care vă acompaniază de a apărea în înregistrare.

Nu sunt admise înregistrări cu acompaniament computerizat (realizat electronic) și nici prelucrarea audio a înregistrării.

Înregistrarea trebuie să conțină toate piesele de concurs.

Vă rugăm să vă îmbrăcați într-o manieră îngrijită și corectă. Participanții pot aranja modul de filmare în funcție de propriile condiții. Utilizarea camerelor sau a echipamentelor profesionale nu este o necesitate. Videoclipurile realizate cu echipamente simple, cum ar fi telefoanele mobile, sunt suficiente.

REGULI DE PARTICIPARE:

Articolul 1 – Condiții generale

1.1 Participanții la acest concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte, Ediția III, 1-5 februarie 2023, data limită de înscriere – 27 ianuarie 2023.

Articolul 2 – Condiții de participare la concurs

2.1 Înregistrările trimise în condițiile prezentului Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte, vor fi însoțite, în mod obligatoriu, de Anexa 1 – Fișa de înscriere completată, datată și semnată. Prin semnarea acesteia, concurentul/tutorele lui ia la cunoștință și este de acord cu Anexa 2 – ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE și Anexa 3 – Acord parental de participare la concurs pentru participanții minori;

2.2 Anexa 1 se va transmite împreună cu link-ul la YouTube sau cu înregistrările, în același email sau transfer prin WeTransfer (sau platforme similare), la adresa de email: festivaluldearte@gmail.com. Mesajul trebuie să aibă ca subiect numele, prenumele, categoria, secțiunea și grupa de vârstă la care participă (exemplu: Barbu Ecaterina-Virginia – Profesioniști, Vioară, Grupa I). Neîndeplinirea acestei cerințe obligatorii, precum și unele omisiuni din formulare vor duce la descalificarea automată.

2.3 Concurenții vor trimite înregistrările luând cunoștință despre „ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE”.

2.4 Concurenții trebuie să achite taxa de :

Pentru soliști :

  1. 120 lei (sau 39 Euro pentru plata prin PayPal), dacă înscrierea se face până în 10 decembrie 2022;
  2. 150 lei (sau 49 Euro pentru plata prin PayPal), dacă înscrierea se face între 11 decembrie 2022 – 27 ianuarie 2023.

Înscrierea se realizează numai după trimiterea înregistrărilor, Anexa 1 și a dovezii de plată a taxei de participare (într-un singur email).

Pentru ansambluri :

  1. 80 lei/membru (29 euro/membru pentru plata prin PayPal) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face până la data de 10 decembrie 2022 – se va achita suma pentru toți membrii
  2. 125 lei/membru (39 euro/membru pentru plata prin PayPal) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face în perioada 11 decembrie 2022 – 27 ianuarie 2023.

Înscrierea se realizează numai după trimiterea înregistrărilor, Anexa 1 și a dovezii de plată a taxei de participare (într-un singur email).

Taxa de participare se va achita prin virament bancar în contul Best Bridge Services SRL deschis la ING Bank, Bucureşti, IBAN:  RO22INGB0000999903782351 (SWIFT Code: INGBROBU), CUI: 7524371. Pe ordinul de plată se va menționa obligatoriu: Numele Participantului, Secțiunea, Grupa de Vârstă – ex. : Barbu Ecaterina-Virginia, Vioară, Gr. I.

Pentru românii din diaspora/Republica Moldova, plata se poate face prin PayPal, direct de pe site, la https://festivaluldearte.com/2022/10/21/concurs-international-de-coarde-si-muzica-de-camera/

sau aici:

Participation fee for soloists

For participants abroad, it is easier to pay the participation fee through PayPal. The fee is not refundable.

49,00 EUR

Participation fee for ensembles / member

The contesting ensembles must consist of 2 or more competing members. The payment must include all members of the ensembles. The fee is not refundable.

39,00 EUR

Dovada achitării taxei de participare și link-ul/înregistrările se trimit prin email sau WeTransfer (sau platforme similare), în același timp cu Anexa 1 completată.

2.9 Concurenții pot participa la secțiunea solo și cea de ansamblu, cu achitarea taxei pentru fiecare secțiune.

Articolul 3 – Perioada de desfășurare a Concursului Internațional de Coarde și Muzică de Cameră

3.1 Ediția a III-a a Concursului Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se desfășoară după următorul calendar:

a) 21.10.2022 – 27.01.2023 – Înscrierea concurenților, primirea și evaluarea înregistrărilor. Înregistrările se vor trimite doar pe parcursul perioadei de înscriere la concurs, și anume începând cu data de 21.10.2022 și până, cel mai târziu, pe 27.01.2023, la ora 23:59;

b) 28 – 31.01.2023 – Pregătirea video-urilor pentru publicarea lor pe Youtube-ul Festivalului de Arte: https://youtube.com/c/Festivaluldearte;

c) 1-4.02.2023 – Publicarea tuturor înregistrărilor pe site-ul festivalului https://festivaluldearte.com/, folosind link-urile de pe Youtube, pentru obținerea votului publicului și jurizarea lor pentru fiecare categorie, secțiune și grupă de vârstă. Jurizarea este separată de votul publicului și nu este influențată de acesta.

c) 5.02.2023 – Anunțarea câștigătorilor și Gala Laureaților online (transmisă în Premieră pe canalul de YouTube al Festivalului de Arte).

3.2 Perioada de desfășurare a concursului, respectiv toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe pagina web antemenționată orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.

Articolul 4 – Anunțarea câștigătorilor

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe data de 5 februarie 2023, pe site-ul Festivalului de Arte (Festival 4 Arts) https://festivaluldearte.com/.

Articolul 5 – Juriul

Juriul va fi format din 12 membri, după cum urmează:

Vioară: Ion-Alexandru Malaimare (SUA), Prof. Alexandra Acatincăi (CNM „George Enescu” București), Prof. Doina Elena Zaharia (CNM „George Enescu” București),

Violă: Conf. Univ. Dr. Marian Movileanu (UNMB), Prof. Dr. Camelia Vodă (CNM „George Enescu” București)

Violoncel: Dan Cavassi (Șef partidă violoncel la Filarmonica „George Enescu”, România)

Contrabas: Prof. Univ. Cătălin Rotaru (SUA), Prof. Zanc Zenu (CM „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca)

Harpă: Prof. Drd. Miruna-Elena Vidican (CNM „George Enescu” București)

Chitară: Prof. Dr. Stan Zamfirescu (CNM „George Enescu” București)

Muzică de Cameră: Conf. Univ. Dr. Adriana Maier (UNMB), Monika Urbonaite (Austria)

Biografiile membrilor juriului se regăsesc pe site-ul festivalului.

Juriul va stabili, pe baza unui punctaj, câștigătorii premiilor pentru fiecare categorie, secțiune și grupă de vârstă în parte.

Articolul 6 – Premiile Concursului Internațional de Coarde și Muzică de Cameră

6.1 Toți participanții la concurs vor primi diplome de participare puse pe site sau transmise prin email, funcție de numărul participanților. În funcție de numărul și valoarea concurenților, mentorii acestora, precum și profesorul lor acompaniator vor primi o diplomă de excelență (la cerere).

6.2 Fiecare secțiune poate să obțină câte un „Mare Premiu”, în funcție de aprecierea Juriului, iar la fiecare grupă de vârstă a fiecărei categorii și secțiuni se vor acorda Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni. Premiile vor consta în bani (Marele Premiu), promovare pe canalul de Youtube al festivalului și pe Facebook și invitarea câștigătorilor la susținerea unor recitaluri la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, România. Nu se decontează cheltuielile cu transportul, cazarea și masa pentru participarea la recitaluri. Funcție de interesul și disponibilitatea câștigătorilor, premiile mai pot conține reduceri la taxa de participare la Masterclass-urile organizate în vara anului 2023. Toți câștigătorii sunt invitați să se înscrie la un interviu pe Zoom în care își pot face publice realizările și proiectele de viitor. Interviul va fi transmis pe canalul de YouTube al Festivalului de Arte (https://youtube.com/c/Festivaluldearte).

Numărul de premii va fi hotărât de Juriu, în funcție de valoarea artistică a concurenților.

6.3 Toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe site-ul festivalului orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.

6.4 Deciziile Juriului sunt unice şi definitive, nu se admit contestații. De asemenea, vă rugăm să nu adresați cuvinte nepotrivite pe pagina de Facebook a Festivalului de Arte sau alt mediu online.

Articolul 7 – Criterii de jurizare

Juriul va acorda o atenție deosebită calității interpretării, respectării textului muzical în contextul stilistic al perioadei componistice, expresivității și personalității interpretative în abordarea discursului muzical –artistic.