Fără categorie

Prof. Zenu Oliver Zanc – contrabas

Studii

Profesorul Zenu Oliver Zanc a absolvit Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” la clasa profesorului Popa Nicolaie și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca la clasa profesorului Moga Liviu.

Activitatea pedagogică

Din anul 2000 este profesor de contrabas la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, unde profesează și în prezent. Activitatea pedagogică a domniei sale a fost încununată de rezultatele deosebite ale elevilor săi în numeroase competiții naționale și internaționale.

De-a lungul timpului, a participat la numeroase comisii de jurizare în cadrul Olimpioadelor Naționale de Muzică și la concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

Activitatea artistică a lui Zanc Zenu

Ca și instrumentist, activează și colaborează cu diverse orchestre și grupuri instrumentale. Cariera lui artistică cuprinde interpretări în mai multe genuri muzicale: de la folclor și cafe concert, la muzica clasică și jazz.

A participat la numeroase festivaluri de folclor și muzică tradițională în Asia, Europa, America, colaborând cu muzicieni de marcă printre care Gheorghe Zamfir, Grigore Leșe.

Are o activitate bogată și experiență în înregistrări audio la diverse studio-uri atât în țară cât și peste hotare.

Profesorul Zenu Zanc participă ca membru în Juriul Concursului Internațional de Corzi și Muzică de Cameră, Ediția a II-a.

Categorii:Fără categorie

Etichetat ca: