Fără categorie

Prof. Doina Elena Zaharia – vioară, membru al juriului

Prof. Doina Elena Zaharia

For English, please, click the „Translate” button.

Studii

Doina Elena Zaharia a absolvit cursurile Colegiului de Arte „Dinu Lipatti” București și apoi ale Universității Naționale de Muzică București, sub îndrumarea Prof. Univ. Dr. Dan Claudiu Vornicelu și a maestrului Modest Iftinchi.

Distincții obținute de Doina Elena Zaharia

Violonista este laureată a concursurilor naționale și a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală.

Activitate artistică

A activat în formații camerale susținând recitaluri în toată țara, în Bulgaria și în Grecia.

De asemenea, violonista a susținut recitaluri în multe orașe din țară si recitaluri caritabile la Spitalul Fundeni, căminele de bătrâni din București, Giurgiu și Iași, centre de plasament, Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu”.

Activitatea pedagogică

Prof. Doina Elena Zaharia are o carieră pedagogică de succes, recunoscută prin cea mai înaltă distincție acordată de Ministerul Educației – gradația de merit, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București. În decursul celor peste 20 ani de carieră pedagogică, a îndrumat numeroși tineri violoniști care au obținut Marele Premiu, Premii I de Excelență, Premii Speciale si numeroase Premii I, II și III la zeci de concursuri internaționale și naționale.

De asemenea, a fost membru al juriilor pentru numeroase concursuri internaționale (Scherzo, Magia Colindelor, Talente împlinite etc.).

Suntem onorați că este membru al Juriului pentru Concursul Internațional de Coarde & Muzică de Cameră / International Strings & Chamber Music Competition.