Fără categorie

Prof. Drd. Stefan Cazacu – violoncel

Prof. Drd. Stefan Cazacu

Un talent muzical de excepţie ce îşi găseşte exprimarea prin sunetele violoncelului este ceea ce reprezintă deja Prof. Drd. Stefan Cazacu, un tânăr artist ce reuşeşte să se impună pe scenele naţionale şi internationale.

Studiile Prof. Drd. Stefan Cazacu

Născut în anul 1994, Prof. Drd. Ştefan Cazacu şi-a început formarea muzicală alături de tatăl său, distinsul violoncelist Marin Cazacu.

A terminat studiile la Universitatea Nationala de Muzică din Bucuresti, la clasa profesorului Razvan Suma si la Universitatea de Muzica din Viena.

Premii si distinctii

Talentul său a fost răsplătit prin numeroasele premii I, obţinute în diverse competiţii naţionale și internaționale, totodată fiind distins cu:

Premiul al III-lea la Concursul Internațional George Enescu(2020-2021)

Premiul I la Concursul Internaţional de la Liezen – Austria (2008),

Premiul al II-lea la Concursul Antonio Janigro – Croaţia (2008),

Marele Premiu la Concursului Eurovision Young Musicians (2010 Bucureşti),

Marele Premiu la Concursul « Paul Constantinescu » 2015

Marele Premiu la Concursul « George Georgescu »

Marele Premiu la Concursul « Mihail Jora » 2016

Premiul Tânărului Interpret oferit de Revista Actualitatea Muzicală 2009

Activitate artistică

Prof. Drd. Stefan Cazacu a susţinut recitaluri în România, Olanda, Israel, Austria, Ungaria, Germania şi a colaborat ca solist cu toate Orchestrele simfonice din România, dar și cu orchestra Filarmonicii din Chișinău, Orchestra simfonică din Valencia, Orchestra simfonică din Alicante.

Dintre dirijorii care l-au acompaniat amintim pe Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Cristian Macelaru, Camil Marinescu, si Theo Wolters. 

Categorii:Fără categorie