Festivalul de arte

Prof. Adrian Suciu (Austria) – pian, orga, improvizatie, acompaniament

Prof. Adrian Suciu de la Universitatea de Muzică Mozarteum din Salzburg va preda la Masterclass Festivalul de arte: pian, orgă, improvizație, acompaniament (https://www.augsburger-allgemeine.de/illertissen/Des-Pianisten-virtuose-Leistung-id38288432.html)

Pentru înscrieri la Masterclass Prof. Adrian Suciu (Austria) – pian, orga, improvizatie, acompaniament, Festivalul de Arte Junior, 26 iunie – 3 iulie 2020, completați Anexa 1 – Talonul de înscriere și Anexa 2 – Acord parental, faceți plata prin bancă și trimiteți toate aceste documente la email: festivaluldearte@gmail.com. Maestrul Adrian Suciu va selecta 2 dintre cei mai buni pianiști înscriși la Festivalul de Arte Junior pentru a realiza acompaniamentul în cadrul Masterclass Operetă la Festivalul de Arte Academica 21-31 august 2020.

Studii

Adrian Suciu a început, încă de la vârsta de 16 ani, studiile la Universitatea de Muzică Mozarteum din Salzburg absolvind summa cum laudae, în anul 2005, secția pian (gradul academic Master of Arts M.A.). În același an, a fost bursier Yamaha la Accademia musicale di Firenze, clasa renumitului pianist Lazar Berman.

Tot în cadrul renumitei universități și-a continuat pregătirea muzicală prin studii în cadrul secțiilor dirijat orchestră (Prof. Dennis Russel-Davies), dirijat coral, orgă și muzică gregoriană (Prof. Albert Anglberger). 

A participat la cursuri de măiestrie susținute de Prof. Gabriel Amiras (Trossingen/Germania), Klaus von Wildemann (directorul de studii muzicale al Operei de Stat din München).

Colaborari

Adrian Suciu a colaborat ca maestru corepetitor și dirijor asistent la festivalurile: Erl/Austria, Zilele muzicii baroc Innsbruck, Chiemgauer Festspiele și Festivalul European Passau/Germania, Festivalul de la Salzburg, Festivalul Baroc Tbilisi. El a asistat dirijori ca Ivor Bolton, Hans Graf, Gustav Kuhn, Leo Hussain, Fabio Luisi, Jordi Saval etc.

A fost angajat ca maestru corepetitor și dirijor asistent la Teatrul de Stat din Fürth și Passau/Germania și la Teatrul de Stat din Salzburg ca și colaborator permanent. De asemenea, este colaborator permanent al Academiei de Vară din cadrul Universității Mozarteum și al cursurilor de măiestrie din cadrul Săptămânilor Academice Europene, Montepulciano/Italia.

În calitate de pianist acompaniator a colaborat cu artiști lirici de renume mondial precum:

  • Francisco Araiza
  • Kurt Rydl
  • Robert Hale
  • Barbara Bonney
  • Edith Mathis
  • Grace Bumbry
  • Diana Damrau
  • si altii

3 răspunsuri »

Lasă un răspuns