Corina Preda-Perianu

Corina Preda-Perianu – Arte Plastice

Corina Preda-Perianu, pictor și expert restaurator – profesor de Arte Plastice

Absolventa a Academiei de Arte-București, secția Pictură, clasa profesor Vasile Grigore și membră a UAPR, filiala Bucuresti, doamna Corina Preda-Perianu are o experiență vastă atât ca profesor de desen si istoria artei, cât și ca artist, în prezent fiind expert restaurator la Muzeul Național de Artă al României.

Doamna Corina Preda-Perianu a susținut expoziții personale în galerii de artă de prestigiu din țară – Ploiești, Brașov, București (Institutul Slovac de Cultură, Casa Schiller, Galeria Teatrului Constantin Tănase, EriCrisArt Gallery, Galeria Luceafărul, Centrul Cultural M. Eminescu, Galeria Metropolis), Covasna, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Gorj – Tg Jiu, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Primăria Motru, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Rm. Vâlcea, Buzău, Iași, Brăila. Domnia sa a avut și numeroase participări la expoziții de grup, Saloane Municipale și Naționale, inclusiv la Palatul Parlamentului – „100 de Artiști pentru 100 România” și în Galeria de artă Plevna, Bulgaria.

Lucrările artistei Corina Preda-Perianu se regăsesc în colecții din țară și din străinătate – Franța, Australia, SUA, Germania, Japonia, Israel, Serbia, Cipru, Austria, Polonia.

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns