
Pentru înscrieri la Masterclass Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu – pian și acompaniament, Festivalul de Arte Junior, completați Anexa 1 – Talonul de înscriere și Anexa 2 – Acord parental, faceți plata prin bancă și trimiteți toate aceste documente la email: festivaluldearte@gmail.com.
Studii și premii naționale și internaționale
Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu – pian și acompaniament, născută la Brașov într-o familie de intelectuali (tatăl doctor, mama profesoară), mari iubitori ai artelor, a studiat pianul la Şcoala generală de muzică din orașul natal cu prof. Cornelia Orban, Horia Cristian și Gabriela Popescu. A continuat studiul pianului la Liceul de muzică “George Enescu” din București cu renumita profesoară Ludmila Popișteanu și s-a perfecționat la Academia ”Mozarteum” din Salzburg cu celebrul pianist și dirijor Carlo Zecchi. Este licenţiată – cu 10 – a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (specializarea pian, clasa Prof. Univ. Dr. Sandu Sandrin).
Este laureată a concursurilor internaţionale și naționale: Senigallia -Italia, 1982 (premiul IV), Cittá di Catanzarro –Italia, 1984 (Premiul II), Olimpiada Naţională 1980 (Premiul I).
activitatea concertistică
Corina Ibănescu a fost invitată să cânte în compania orchestrelor simfonice din Braşov, Oradea, Craiova, Târgu-Mureş, Ploiești, Botoșani. Desfășoară o bogată activitate concertistică în domeniul cameral, în țară și în străinătate. A susținut peste 180 de recitaluri pe scene din România, Austria, Anglia, Cipru, Italia, Cehia, Portugalia și a întreprins turnee de concerte în Germania, unde a susținut 130 de recitaluri ca membră a ansamblului cameral (dixtuor) “Gh. Dima” al Filarmonicii din Braşov. A colaborat ca pianistă, cu violonistul Florin Ionescu–Galaţi, mezzosoprana Ruxandra Donose, violoncelistul Anton Niculescu ş.a.
activitate pedagogică
Pe lângă prezenţele pe podiumul de concert, Corina Ibănescu desfăşoară şi o valoroasă activitate pedagogică ca profesor univ. dr. la catedra de pian a Facultății de Muzică, Universitatea „Transilvania” din Brașov și profesor asociat la Liceul de Muzică “Tudor Ciortea” din acelaşi oraş, elevii şi studenţii săi obţinând în ultimii 30 de ani, 300 de premii naţionale şi internaţionale. Pedagog eminent, elevi şi studenţi aflați sub îndrumarea sa au fost admişi prin concurs la universităţi de prestigiu din Europa şi S.U.A.: Ioan-Dragoș Dimitriu, Adriana Paler, Mihaela Manea la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice ( Viena), Alexandra Ducariu la Conservatorul din Milano, Sorin Rainer Cioinaru la Academia de Muzică din Trőssingen, Ioana Miinea la Universitatea din Chicago.
Reușește să îmbine armonios cariera pedagogică cu cea concertistică, fapt remarcat și de critica de specialitate: „sub mâinile interpretei, simplitatea sublimă a temelor și claritatea strălucitoare a pasajelor (mozartiene) au putut transcende, de la o tehnică fără cusur, la o expresivitate care a oferit publicului șansa să pătrundă însuși sufletul acestei muzici.. (…) pianistă și mentor pentru mulți dintre tinerii muzicieni brașoveni, nonconformistă și discretă deopotrivă, Corina Ibănescu este, pentru cei pe care i-a format, cea mai frumoasă și mai dragă expresie a artistului dăruit necondiționat pasiunii sale (Monitorul de Brașov-1999, 2001), (…) s-a evidențiat pianista Corina Ibănescu, prin finețea dozajului instrumental ( Revista ASTRA-1999) (…) talent, inteligență, cultură, dar și șarm, pe toate le regăsești la Corina Ibănescu ( Transilvania Expres-2009) (…) unul dintre pedagogii eminenți ai țării ( Gazeta de Transilvania-2009) (…) profesoară şi pianistă de excepţie ( Actualitatea Muzicală-2011).
A susținut cursuri de perfecționare pianistică și workshopuri de pian în țară și în străinătate. Prof. Univ. Dr. Corina Ibanescu a fost invitată în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale de pian si acompaniament de la Braşov, Sibiu, Bacău, Bucureşti, Piatra Neamţ, Târgovişte, Iaşi, Suceava, Arad, Deva, Râmnicu Vâlcea etc. Ca o recunoaștere a performanțelor interpretative și pedagogice, i-au fost acordate numeroase diplome de excelență din partea Radio România Muzical, Fundației ”Remember Enescu”, Fundației pentru Cultură și Patrimoniu Forum Arte, Primăriei Municipiului Brașov, etc.
1 răspuns »