Festivalul de arte

Prof. Univ. Dr. Corina Ibanescu – pian si acompaniament


Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu – pian și acompaniament

Pentru înscrieri la Masterclass Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu – pian și acompaniament, Festivalul de Arte Junior, 26 iunie – 3 iulie 2020, completați Anexa 1 – Talonul de înscriere și Anexa 2 – Acord parental, faceți plata prin bancă și trimiteți toate aceste documente la email: festivaluldearte@gmail.com.

Studii

Pianista Corina Ibănescu s-a născut la Brașov într-o familie de intelectuali (tatăl doctor, mama profesoară), mari iubitori ai artelor, și a studiat  pianul la Şcoala generală de muzică din orașul natal cu prof. Cornelia Orban  și pianiștii Horia Cristian, și Gabriela Popescu. Și-a continuat studiile la Liceul de muzică “George Enescu” din Bucureşti sub îndrumarea renumitei profesoare Ludmila Popişteanu.

Este licenţiată – cu 10 – a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (specializarea pian, clasa prof. univ. Sandu Sandrin). A urmat  cursuri de perfecţionare pianistică la Academia „Mozarteum” din Salzburg, Austria, sub îndrumarea celebrului pianist și dirijor Carlo Zecchi.

Activitate

În prezent, este profesor  universitar dr. la Universitatea „Transilvania” din Braşov,  la catedra de pian a Facultății de Muzică şi profesor asociat la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din acelaşi oraş, susținând masterclasses și workshopuri de pian în țară și în străinătate, fiind, de asemenea, invitată în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale de la Braşov, Sibiu, Bacău, Bucureşti, Piatra Neamţ, Târgovişte, Iaşi, Suceava, Arad, Deva, Râmnicu Vâlcea, etc.

Este laureată a concursurilor naţionale şi internaţionale: Olimpiada naţională (premiul I), Concursul Internaţional de pian ”Cittá di Senigallia ” Italia, (premiul IV), Concursul Internaţional de pian  ”Cittá di Catanzarro”, Italia (premiul II).

În ceea ce priveşte activitatea concertistică, Corina Ibănescu a fost invitată să cânte în compania orchestrelor simfonice din Braşov, Oradea, Craiova, Târgu-Mureş, Ploiești, Botoșani. Desfășoară o bogată activitate concertistică în domeniul cameral, în țară și în străinătate, susținând recitaluri pe scene  din  Austria, Anglia, Cipru, Italia, Cehia, Portugalia și turnee de concerte în Germania, ca membră a ansamblului cameral (dixtuor) “Gh. Dima” al Filarmonicii din Braşov. Se impune și ca o eminentă pianistă acompaniatoare, fiind solicitată în această postură la concursurile internaţionale de vioară” Jaroslava Kociana”( Usti Nad Orlici, Cehia ) şi Tunbridge Wells ( Anglia ).

Pe lângă prezenţele pe podiumul de concert, Corina Ibănescu desfăşoară şi o valoroasă activitate pedagogică, elevii şi studenţii săi obţinând în ultimii 30 ani 280 de premii naţionale şi internaţionale. Ca o recunoaștere a performanțelor pedagogice, i-au fost acordate numeroase diplome de excelență din partea Radio România Muzical, Fundației ”Remember Enescu”, Fundației pentru Cultură și Patrimoniu Forum Arte, Primăriei Municipiului Brașov, etc.

 Este membră  a Societății Române Mozart, a Romanian Society for Music education, a Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, a Asociației Procult Vest din Timișoara, etc.

1 răspuns »

Lasă un răspuns