Prologul festivalului - Recital 5

Prologul festivalului – Recital 5 cu participarea extraordinară a pianistului Viniciu Moroianu

Acțiuni culturale care marchează preluarea de către România a președinție a Consiliului Europei

În perioada 3-13 iulie 2019 va avea loc Festivalul de Arte de la Câmpina, eveniment în care sunt programate masterclasses pentru tineri interpreți și recitaluri zilnice. Ca un preambul la festival, organizatorii propun la Câmpina o stagiune de recitaluri lunare, pe care au denumit-o „Prologul festivalului” și în care propun întâlnirea cu mari maeștrii artiști și secțiunea „Să ne cunoaștem compozitorii”, în care sunt prezentați compozitori români mai mult sau mai puțin cunoscuți. Al cincilea recital al stagiunii este susținut sâmbătă, 16 martie, începând cu ora 17.00, la Casa de Cultură “Geo Bogza”. Evenimentul se bucură de participarea extraordinară a pianistului prof. univ. dr. Viniciu Moroianu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți ai muzicii lui Dinu Lipatti, compozitorul căruia îi este dedicat acest recital.

Dinu Lipatti s-a născut în 19 martie 1917 la București și a decedat în 2 decembrie 1950 la Geneva. Recitalul din 16 martie marchează cei 102 ani care au trecut de la nașterea muzicianului considerat unul dintre cei mai importanți pianiști, la nivel internațional, din secolul XX.

Evenimentul este întregit de evoluții ale unor tineri muzicieni din București, Ploiești și Câmpina, precum și de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Biletele sunt disponibile pe site-ul http://www.bilete.ro, la adresa https://www.bilete.ro/prologul-festivalului/. Pentru seniorii cu vârsta peste 60 ani și copiii cu vârsta sub 16 ani accesul este liber.

Lasă un răspuns