Festivalul de arte

Prof. Dr. Loreta Neculai – teatru

Absolventă a Universității de Arte „George Enescu”, Iaşi, Facultatea: Compozitie, Muzicologie, Pedagogie si Teatru, Specializarea – Actorie, doamna Loreta Neculai are o experineță profesională marcantă, diversă și cuprinzătoare combinând aparițiile pe scena teatrelor, ca actor, cu cele la TV, teatru TV, teatru radiofonic, inclusiv cu creația literară, ca autoare a cărții „Actorul în fața libertăților și constrângerilor estetice ale timpului său”, a numeroase scenarii, dramatizări şi adaptări scenice pentru teatru, eseuri şi studii în domeniul teatral.

Îndată după absolvirea cursurilor universitare, Loreta Neculai a devenit actriță la Teatrul „Urmuz” din Tulcea și în cadrul Fundației Ion Ghelu Destelnica, Bacău, apoi la Teatrul Municipal „Gh.Pastia” din Focșani, activând și ca profesoară de „Arta Actorului” în școlile Centerstage , Pygmalion, Proerudio și în grădinițe particulare din București.

Din 2011 este membră a trupelor „Compania de Teatru Passe-Partout Dan Puric” și „Libelula” din București.

Printre rolurile interpretate se numără Didina din „D’ale carnavalului”, în regia Mihai Margineanu, Marghioliţa în „Piatra din casă” de Vasile Alecsandri, Servitoarea în „Trei farse” de Cehov, regia Ion Dore, Natalia Stepanovna din „Cerere în căsătorie”, regie Catalin Naum, Sotia lui Păcală, cumnata lui Dănilă Prepeleac în „Povesti pentru pitici” și altele.
Aparițiile TV includ „La Bloc” – Vacanta Mare, „Bune & Nebune”, „Teo Show” – PRO TV, „1001” -Romantica, „Cacealmaua”, „Revelion 2007” – Antena 1, „Bravo-Bravissimo” – TVR1, „Ora Câștigătorilor” – Kanal D.
Teatru TV, Chisinau, Moldova: 2000 – rol Female Servant – „Regina Hoţilor” – Castel film, regia Peter Hewitt
Loreta Neculai a filmat și în reclamele pentru Perfect tour și Medlife.

Prof. Dr. Loreta Neculai a participat la numeroase festivaluri de teatru în țară și străinătate (Italia, Rusia, Republica Moldova, Serbia etc.), este laureată a mai multor concursuri și membră UNITER din 2004.

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns