Aron Cavassi

Aron Cavassi – vioară (violonist concertist)

Aron Cavassi – violonist concertist

Aron Cavassi s-a născut la Freiburg, Germania, reprezintă a cincea generație de muzicieni din familie. Deși foarte tânăr, experiența scenică și cea pedagogică a violonistului este deosebit de vastă.

Violonistul a primit peste 50 de premii naționale și internationale – printre care Marele Premiu al Concursului naţional de interpretare şi creaţie muzicală “Paul Constantinescu” (Ploieşti, 2010), Premiul I. la Concursul internațional “Modest Iftinchi” (București, 2017), Premiul III. la Concursul Internațional “Città di Filadelfia” (Italia, 2018) – care l-au recomandat pentru o serie de colaborări cu TVR, televiziunea Trinitas, Radio România Muzical, Institutul Cultural Român din Berlin.

Aron Cavassi, violonist concertist, a absolvit studiile de licență în 2019 la Universitatea de Arte (UDK) din Berlin, clasa prof. Marianne Boettcher. În prezent, este masterand la Universitea Națională de Muzică București, clasa prof. Gabriel Croitoru.

Aron Cavassi a participat activ la cursuri de specializare conduse de Pierre Amoyal, Boris Kușnir, Christian Altenburger, Serghei Kravchenko, Pavel Vernikov și Svetlana Makarova (ca student al Academiei “Santa Cecilia” din Bergamo).

Este bursier al mai multor cursuri de măiestrie, printre care cel de la Menuhin Academy, Gstadt (Elveția) – unde studiază cu Maxim Vengerov și Liviu Prunaru,  Summer Music Academy Sinaia – masterclass susținut de Remus Azoiței, Atelierul internațional de muzică de cameră SONORO (Montepulciano, Italia).

Concertează ca solist în România, Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria. Este membru al Orchestrei Naționale de Tineret. Susține numeroase recitaluri camerale de duo și trio cu pian. Recent s-a lansat și în activitatea didactică și de jurizare în concursuri dedicate muzicii clasice.