
Studii
Violistul Marian Movileanu s-a născut la Brăila, a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la clasa prof. Valeriu Pitulac, urmând apoi studii aprofundate la aceeași instituție.
Activitate artistica a Conf. Univ. Dr. Marian Movileanu
A fost șef de partidă la Filarmonica din Giurgiu, Opera Națională Română, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică București și începând cu anul 2000, este deținător al aceluiași post la Filarmonica “George Enescu” din București.
Interpretul desfășoară o bogată activitate concertistică, atât cu repertoriu de concert, cât și cameral.
Marian Movileanu este membru în formațiile Procontemporania, Aperto, Profil, Virtuozii din București, SonoMania.
A susținut concerte și recitaluri în țară și în străinătate (Germania, Grecia, Elvetia, Polonia, Israel) și a participat la festivaluri naționale și internaționale (Festivalul “George Enescu”, Festivalul de muzica contemporana Meridian, Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Toamna varșoviană).
Violistul Marian Movileanu are în repertoriu lucrări din toate stilurile, de la preclasici la contemporani. A realizat înregistrări radio, TV precum și CD-uri; a făcut parte din jurii ale unor concursuri naționale și internaționale și a susținut masterclass-uri atât în țară cât și în străinătate.
A colaborat cu personalități precum Seiji Ozawa, Maxim Vengerov, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Valentin Gheorghiu, Mihaela Martin, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Gabriel Croitoru, Marius Nichiteanu, Daniel Podlovski, Cvartetul Transilvania, Cvartetul Enescu, Ion Ivan Roncea etc.
Premii si distinctii
În anul 2004 a primit din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România Premiul pentru întreaga activitate precum si „Meritul Cultural” clasa a II-a conferit de Presedintele României pentru merite deosebite.
Activitate pedagogica
În prezent este conferențiar universitar la Universitatea Națională de Muzică din București.
Categorii:Masterclass viola