Fără categorie

Conf. Univ. Dr. Luminița Guțanu-Stoian – Dirijor

Conf. Univ. Dr. Luminița Guțanu-Stoian – dirijor

Luminiţa GuţanuStoian, conferențiar, doctor în Muzică, director – dirijor principal al Corului de Copii şi Tineret „Symbol-Jean Lupu”, dirijor adjunct a Coralei Patriarhiei Române „Nicolae Lungu” şi  dirijor – fondator al Grupului Coral ”Lyris”.

Este autoarea a 4 cărţi de specialitate şi peste 60 de articole publicate în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale, organizator de conferinţe, workshop-uri şi membru în comitete ştiinţifice.

Activitatea artistică a doamnei Luminița Guțanu-Stoian

În calitate de dirijor a colaborat cu diverse formaţii corale, precum: Corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, Corul Sound din Bucureşti, Corul de Cameră Preludiu din Bucureşti şi Corul Operei Române de la Iaşi (la punerea în scenă a premierei naţionale „Indiile galante” de  Jean Baptiste Rameau, spectacol regizat de Andrei Şerban).

Premii și distincții

Conf. Univ. Dr. Luminița Guțanu-Stoian a câştigat Premiului Special “Cel Mai Bun Dirijor “ la Concursul Internaţional Coral de la Preveza-Grecia (2015). Este laureată a Concursurilor dedicate corurilor de la Viena – Austria, Ohrid – Macedonia, Preveza – Grecia, Veneţia – Italia.

Este prima femeie-dirijor la pupitrul Coralei “Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române.

În 2016 şi 2017 a fost inclusă în Dictionarul Personalităţilor din Romania.

Este deţinătoarea Ordinului “Sf. Martir Antim Ivireanul”, înalta distincţie a Patriarhiei Române, acordată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Conf. Univ. Dr. Luminița Guțanu-Stoian este membru în Juriul Concursului Internațional de Interpretare – Colinde, Cântece și Piese Culte dedicate Crăciunului

https://www.romania-muzical.ro/articol/audio-interviu-cu-dirijoarea-luminia-guanu-despre-turneul-corului-symbol/1855151/15/2