Prof. Adrian Stoica - flaut

Prof. Adrian Stoica – flaut

Prof. Adrian Stoica și-a început cariera de muzician ca artist instrumentist (flaut) în cadrul orchestrei simfonice a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploieşti, ulterior ocupând şi funcţia de şef de partidă (flaut).

              În calitate de artist instrumentist a participat la majoritatea concertelor Filarmonicii “Paul Constantinescu” atât la sediu (Ploieşti) cât şi în cadrul turneelor din ţară şi din străinătate (Italia, Germania, Spania, Portugalia, Turcia) colaborând cu dirijori şi solişti români şi străini.

              A participat la înregistrarea multor discuri Electrecord, muzică pentru Radiodifuziunea Română şi pentru Cinematografie ca membru al orchestrei simfonice ploieştene sau al altor formaţii cu care a colaborat, printre care Orchestra de Cameră Radio, Orchestra de Estradă Radio, Filarmonica Braşov, Filarmonica “Mihail Jora”-Bacău ş.a.

              De asemenea, a mai colaborat cu orchestrele Filarmonicilor din Vidin (Bulgaria), Chişinău (Republica Moldova), Râmnicu-Vâlcea, “Marea Neagră”-Constanţa, Arad şi “Muntenia”-Târgovişte.

              Ca solist a susţinut concerte (la Bucureşti, Ploieşti, Buzău, etc.) şi recitaluri fie singur, fie în calitate de membru al unor formaţii de muzică de cameră (la Vernoux-en-Vivarais şi Livron – Franţa, la Bucureşti, Ploieşti, Cluj, Buzău, Câmpina, Sinaia, Târgovişte, etc.) cu lucrări din repertoriul românesc şi universal, clasic şi contemporan, dar şi cu lucrări în primă audiţie, unele fiindu-i dedicate.

              Concomitent cu activitatea de artist instrumentist a susţinut cursuri de flaut şi de muzică de cameră la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploieşti, la Liceul de Arte “Bălaşa Doamna” din Târgovişte şi la Universitatea “Valahia” – Facultatea de Muzică din Târgovişte. În calitate de profesor a susţinut cu elevii şi studenţii recitaluri de flaut şi de muzică de cameră. De asemenea, a fost membru în Juriile multor concursuri de interpretare, atât în ţară (Concursul Naţional de Interpretare “Marţian Negrea” Ploieşti, Concursul Naţional de Interpretare “George Georgescu” Tulcea, Concursul Naţional de Interpretare „Wolfgang Amadeus Mozart”-Târgovişte, Olimpiadele Naţionale, cât şi în străinătate, Concursul de Flaut “Citta di Ovada”- Italia

                  Este membru fondator şi vice-preşedinte al Fundaţiei “Marţian Negrea” şi unul dintre organizatorii Concursului Naţional de Interpretare “Marţian Negrea”.

1 răspuns »

Lasă un răspuns