Fără categorie

CONF. UNIV. DR. DIANA DEMBINSKI VODĂ – compoziție

Conf. Univ. Dr.Diana Dembinski Vodă este absolventă a clasei de compoziție a Prof. Univ. Dr. Dan Constantinescu. A studiat orchestrație cu Tiberiu Olah, forme și analize muzicale cu Ștefan Niculescu și Constantin Simionescu, teoria muzicii cu Prof. Univ. Dr. Dan Buciu și Istoria muzicii cu Prof. Univ. Dr. Grigore Constantinescu și Prof. Univ. Dr. Vasile Iliuț.

A participat la cursuri de vară în Polonia – Kazimierz-Dolny și Germania – Darmstadt. A fost profesor invitat în programul Erasmus-Viena 2007.

Are lucrări simfonice, corale și camerale care i-au fost interpretate în concerte și festivaluri naționale și internaționale din țară și din străinătate.

În paralel, are o susținută activitate concertistică în calitate de pianist, colaborând cu mezzosoprana Claudia Codreanu, prezența acestui duo fiind remarcată la edițiile SIMN și Meridian din ultimii ani.

Este membru UCMR si UCMR-ADA.

Compozitoarea Diana Dembinski Vodă este în prezent conferențiar universitar al Universității Naționale de Muzică București, departamentul de Compoziție, unde predă Armonie și Aranjamente corale.

Categorii:Fără categorie

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns