Festivalul de arte

Prof. Univ. Dr. Mihai Cosma – muzicologie

A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, secțiile de
Muzicologie (1989) și Regie de teatru muzical (2005). A fondat Centrul de Excelență pentru Cercetare Științifică și Proiecte Artistice al Universității Naționale de Muzică, pe care îl conduce în calitate de director. Este redactor șef al Editurii Universității și, încă de la înființare, redactor la revista “Actualitatea muzicală”. Între 1991-2016 a fost și al redactor al revistei “Muzica”.

Este membru în Comitetul Director al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și în Biroul Executiv al secției de Critică muzicală și muzicologie. Din 1992 este titular al catedrei de Istoria muzicii și muzicologie a Universității Naționale de Muzică București. În ianuarie 2013 a devenit consilier artistic al Directorului General al Operei Naționale București și a fondat Concursul Internațional de Canto “Le Grand Prix de l’Opéra” și stagiunea simfonică a Operei. Din 2011 este coordonatorul științific al Simpozionului Internațional de Muzicologie din cadrul Festivalului Internațional ”George Enescu”.

Participă în mod constant ca membru în juriu la competiții naționale și
internaționale, în România, Italia, Rusia, Japonia etc. Este singurul român membru în juriul mondial al „Oscarurilor Operei” decernate anual la Londra (International Opera Awards).
A fost manager de proiect pentru mai multe festivaluri, concursuri, turnee,
simpozioane de muzicologie sau proiecte de cercetare științifică. Susține frecvent conferințe în România și în multe țări ale lumii și face parte din comisii de acordare a titlurilor academice sau de doctorat.
Mihai Cosma a publicat numeroase cărți pe teme de istoria muzicii și de operă.

Activitatea lui jurnalistică numără circa 1000 de articole, recenzii, interviuri, emisiuni și opinii difuzate în presa cotidiană sau de specialitate, la radio și la televiziune, în țară și peste hotare.
A primit Premiul pentru publicistică al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România de 2 ori și este decorat cu Ordinul Național “Meritul Cultural” în grad de cavaler.

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns