Prologul festivalului - Recital 2

Prologul festivalului – Recital 2 – video

Ultimul recital extraordinar dedicat Centenarului cu surprize muzicale de Crăciun

În anul Centenarului Marii Uniri și în orașul în care s-au întrunit personalități marcante ale vieții culturale românești la început de secol XX, a luat naștere un proiect care își propune să reclădească valorile și entuziasmul acelei perioade glorioase din istoria României. El s-a concretizat în prima ediție a Festivalului de arte, în perioada 27 iulie – 5 august 2018, la Breaza, sub managementul firmei Best Bridge Services, urmând ca cea de-a doua ediție să aibă loc la Câmpina, în parteneriat cu Casa de Cultură „Geo Bogza”, cu Societatea Filarmonică din Câmpina și cu Muzeul Național „George Enescu”, București.

Pentru acomodarea tinerilor muzicieni cu locul și pentru popularizarea festivalului în rândul publicului câmpinean, organizatorii au introdus stagiunea de recitaluri cameral-vocal-instrumentale lunare denumită „Prologul Festivalului de arte”. Concertele și spectacolele lunare aduc o mare valoare ansamblului de activități, deoarece personalități marcante și recunoscute pe plan internațional răspund chemării de a participa în cadrul acestora.

Pentru 16 decembrie 2018, ora 17:00, la Casa de Cultură „Geo Bogza” Câmpina, la cel de-al doilea recital al stagiunii 2018-2019, invitații de onoare sunt nepoții marelui nostru compozitor SABIN DRĂGOI, cel care va fi prezentat în secțiunea „Să ne cunoaștem compozitorii” și pentru care firma Aromes Noirs oferă premii tinerilor muzicieni care îi vor interpreta piese muzicale. Domnul profesor Horia Sabin Drăgoi și domnul profesor Mihnea Anton Drăgoi ne vor încânta cu piese inedite compuse de bunicul lor, incluzând colinde.

În cadrul recitalului, copii foarte talentați din Câmpina ne vor colinda, tineri pianiști elevi ai cursurilor Dell’Arte Câmpina ne vor dovedi pasiunea lor pentru pian, liceeni din București și Ploiești ne vor uimi cu virtuozitatea interpretărilor lor, unul dintre cei mai marcanți dintre aceștia fiind Valentin Dimitrie Simion, violoncelist, câștigător al numeroaselor concursuri de muzică naționale și internaționale, dar și Bianca Stănescu, pianistă, elevă a Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

Pentru acest recital, o deosebit de talentată tânără pictoriță, Aida Ionescu, elevă a doamnei profesor Amalia Suruceanu din Câmpina va expune peste 20 de tablouri realizate de ea în foaierul Casei de Cultură și pe scenă, astfel încât obiectivul Festivalului de arte, acela de a reuni toate artele, este păstrat cu consecvență inclusiv în stagiunea „Prologul festivalului”.  

Stagiunea își propune să stimuleze copiii și tinerii muzicieni pentru a prezenta auditoriului programul studiat, în aceeași măsură în care încurajează tinerii artiști plastici să expună lucrările lor, tinerii actori sau scriitori să se reprezinte, toate acestea venind în întâmpinarea unui public dornic de frumos.

Anca Poștea

Manager de Proiect

Lasă un răspuns