Alexandra-Ariadna Mihai

Prof. Alexandra-Ariadna Mihai – canto modern și musical

Alexandra-Ariadna Mihai este soprană de coloratură și profesor la Școala de Muzică „Crina Mardare Music Experience” din București din anul 2007 până în prezent.

Este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Canto/ Artă vocală la clasa prof. dr. Silvia Voinea și a studiilor de masterat ale aceleiași universități, obținând diploma de Master în Artă Vocală ca șef de promoție la specializarea sa în 2008.

A colaborat cu „Opéra-Studio de Genève”din Elveția și a susținut spectacole de operă și operetă franceză în Elveția și în Franța alături de Orchestre des Musiciens d’Europe, dirijată de Jean-Marie Curti, cu  rolurile: Olympia din “Les contes d’Hoffmann”, La Princesse Fantasia din “Le voyage dans la Lune”, Catherine din “Pomme d’Api”, Ernestine din “Monsieur Choufleuri”, Gigolette din“Tromb’al Cazar” și Boulotte din “Barbe-Bleue” de J. Offenbach.

A susținut concerte și spectacole la București și în țară, la Studioul de concerte “Mihail Jora” al Societăţii Române de Radiodifuziune cu Orchestra Națională de Cameră Radio (rolul Madame Herz în “Der Schauspieldirektor” de W. A. Mozart, dirijor Cristian Brâncuși; Hristos și arhiereu, în cantata sacră “Patimile Mântuitorului” de Diana-Iulia Simon), la Ateneul Român, la Arenele Romane, la Teatrul Național București, la Sala Dalles, la Studioul de Operă al Universității Naționale de Muzică, la Institutul Cultural Francez. Repertoriul interpretat cuprinde roluri din opere și arii de concert de W. A. Mozart (Die Königin der Nacht, Blondchen, Konstanze), D. Cimarosa (Carolina), J. Offenbach (Olympia), A. Thomas (Ophélie),Ch. Gounod (Juliette), G. Verdi (Gilda), G. Donizetti (Lucia), R. Strauss (Zerbinetta), din opere din secolul XX și XXI (Zița din „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, Ofelia din „Hamlet” de Pascal Bentoiu, Ofelia din „În trup” de Diana Rotaru), musical (G. Gershwin, Andrew Lloyd Weber, Stephen Schwartz) și classical crossover (Freddie Mercury, Mike Moran). A susținut concerte în Ungaria, cu repertoriu de operă și musical, și spectacole la Paris cu rolurile La Princesse-Papillon în opera“La Princesse-Papillon” de Ana–Iulia Giurgiu, regia Dorothea Pancu și Gilda din “Rigoletto” de Verdi, în workshop, dirijor Sesto Quatrini, regia Sergio Urbani.

A participat la numeroase ediții ale festivalurilor internaţionale de muzică nouă „Meridian”, „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”, „Țintea Muzicală”, a colaborat cu ansambluri de muzică contemporană ca Profil, Opus.Art și Sonomania, dirijate de George Balint, Tiberiu Soare, Alexandru Solonaru, Lucian Beșchiu și Sebastian Felea, cu lucrări de Ana-Iulia Giurgiu, Cătălin Crețu, Diana Simon, Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu, Mihai Măniceanu, Adina Dumitrescu, Drew Wilson, George Balint ș.a.          

Este foarte pasionată de muzica modernă, de muzica de film și de repetoriul pentru copii, proiectele ei incluzând dublajul de voci și regia muzicală pentru filme de animație Disney pentru cinema și DVD – personajele Annabelle/Whippet Angel, Anne Marie în “All Dogs Go To Heaven”, China Princess și regia muzicală în “The Legends of Oz – Dorothy’s Return” și „Ugly Puppets” – și voci originale pentru personaje în filme de animație pentru marele ecran.

Iubește enorm vocile și copiii, urmărind cu multă pasiune și cu bucurie evoluția acestora.

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns