Festivalul de arte

Prof. Maria Stepovenco – muzică ușoară

„Muzica este glasul care vine din tine”, așa definește această artă cântăreața și profesoara Maria Stepovenco, născută la 30 iulie 1985 în Republica Moldova.

Maria Stepovenco își începe activitatea muzicală la vârsta de zece ani în calitate de solistă a Studioului Muzical Coral “Lia Ciocârlia” din Chișinău, sub bagheta compozitorului și dirijorului Eugen Mamot, susținând numeroase concerte în țară și străinătate timp de cinci ani. Își continuă studiile muzicale la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucuresti, apoi la Universitatea Națională de Muzică din București, la secția Canto. Este lauriată a mai multor concursuri naționale, colaborează cu diverși  compozitori din țară și străinătate, iar în 2014 devine solistă a trupei “Cod Roșu” cu care susține mai multe concerte în țară. La vârsta de optsprezece ani, la îndemnul cântăreței, compozitoarei dar și bunei sale prietene Angelika Vee, în prezent compozitoare și textieră la „Warner Company”, își începe cariera de vocal coach astfel creând și ocupându-se de imaginea vocală a multor artiști din România și din străinătate, colaborând cu echipe de producție a mai multor concursuri de muzică televizate din Israel. Aici a activat ca și muzician timp de trei ani și a folosit pentru prima oară în predare o tehnică vocală proprie pe care o denumește “Easy singing tips”, prin care ajută mai multe nume sonore din showbizz-ul românesc cum ar fi: Carmen, Yanka, Mellina, Muneer, Mattyas, Corina, Anca Badiu, Anthony Icuagu, Yamira, Lalla, Sophia, Dina Gabri, Lili Sandu, Moogly, Bianca Purcarea, Kaira etc.

Revenind în România în 2013, Maria Stepovenco obține Premiul de Vocalitate la Concursul de Operetă, Musical și Muzică de Film Ion Dacian, din cadrul festivalului “Viața e frumoasă” . Își continuă cariera artistică dar și cea didactică, colaborând cu mai multe instituții de învățământ din București, atât de stat, cât și private, și participă, tot în calitate de profesor de canto, în cadrul programului “Pepiniera de Talente” organizat de Primăria Sectorului 3, București, în urma căruia obține mai multe premii alături de elevii ei foarte bine pregătiți. Împreună cu eleva și prietena sa, Mădălina Dumitru, cunoscută sub numele de scenă Mellina, devine fondatoare a școlii de canto “TRA-LA-LA SCHOOL” în toamna anului 20015.

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns