Festivalul de arte

Prof. Ruxandra Brezeanu – muzica usoara

Ruxandra Brezeanu - profesor de muzică ușoară
Ruxandra Prezeanu

Doamna Prof. Ruxandra Brezeanu este una dintre cele mai apreciate și de succes formatoare și îndrumătoare de talente în muzica usoara. În prezent este profesor de voce, cor și pian la Clubul Copiilor Câmpina și dirijor al Corului de Copii „Micii Melomani”.

Viața Ruxandrei Brezeanu a fost întotdeauna legată de muzică, de când a început, la 5 ani, să compună. A primit primul pian în dar la 7 ani, oferindu-i șansa de a începe călătoria în lumea muzicii.

Îndrăgita profesoară câmpineană și-a dedicat întreaga copilărie studiului pianului, până la 8 ore de muzică clasică, zilnic. Lecțiile de chitară și de canto au completat cunoștintele de armonie, compoziție și tehnică vocală.

Prof. Ruxandra Brezeanu a studiat canto jazz și muzica usoara în clasa a XI-a cu renumita cântăreață și compozitoare Aura Urziceanu.
După terminarea Colegiului Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, a urmat cursurile Conservatorului din Brașov, secția Pedagogie Muzicală. Acolo a avut șansa să studieze pian cu doamna Prof. Univ. Dr. Stela Drăgulin, dirijat cu Prof. Univ. Dr. Nicolae Bica, canto clasic cu Prof. Constanța Câmpeanu și Masterclass de Jazz cu renumita Anca Parghel.
Pe durata studiilor la Conservator a continuat să compună si a reprezentat România la Concursul Internațional Gaudeamus unde a obținut Premiul II la secțiunea creație cu compoziția proprie „Rămân doar un copil”.
După absolvirea Conservatorului devine profesor titular la Catedra de Muzică Vocal-Instrumentală a Clubului Copiilor Câmpina, unde activează și în prezent.

Pe parcursul celor 20 de ani de carieră profesorală a obținut numeroase premii naționale și internaționale cu copiii pe care îi îndrumă.

Ruxandra Brezeanu este și dirijorul corului de copii „Micii Melomani” cu care participă frecvent la diferite evenimente muzicale.

Pentru înscrieri la Masterclass Muzică Ușoară cu Ruxandra Brezeanu, completați Anexa 1 – Talon de înscriere, achitați taxa de participare și trimiteți copiile pe adresa festivaluldearte@gmail.com.

Lasă un răspuns