Concurs de Muzica

Dan Cavassi – violoncel – membru al Juriului

DAN CAVASSI a absolvit Liceul de Muzică “George Enescu” la clasa prof. Paul Ochialbi şi George Cocea, și Academia de Muzică bucureşteană la clasa prof. George larosevici. Se specializează la Paris cu Antonio Janigro, apoi la Geneva cu Pierre Fournier.

Activitatea artistică a violoncelistului Dan Cavassi

Din 1984 este prim-violoncelist la Filarmonica “George Enescu”, unde activează şi în prezent.

Ca membru al prestigiosului cvartet “Muzica” concertează în toată lumea, participând și la renumite festivaluri (Salzburg, Bregenz, Roma, Paris, La Rochelle ș.a.).

În 1980 DAN CAVASSI pune bazele cvartetului “ProMuzica”, recunoscut imediat prin obţinerea mai multor premii naţionale şi internaţionale.

Apare frecvent în diverse formaţii camerale şi ca solist în recitaluri cu pian sau împreună cu orchestrele bucureştene (Filarmonica “George Enescu”, Orchestra de Cameră Radio), precum şi cu orchestrele filarmonice din alte oraşe ale țării.

Este membru fondator al ansamblului de muzică contemporană “devotioModerna”(2005).

Împreună cu clarinetistul Cristian Mancaş şi pianistul Viniciu Moroianu fondează trioul “Pro musica” în 2010.

Activitatea sa artistică se completează cu înregistrări la televiziune, radio și pentru apariții discografice/CD.

Colaborări internaționale

DAN CAVASSI interpretează în mod curent muzică modernă şi contemporană, colaborând în calitate de solist cu prestigioase formaţii şi instituții muzicale din străinătate – precum Opera din Bonn, “Neues Theater für Musik”- Bonn, “Festival Ensemble” – Heidelberg, “Profectio initiative” – Freiburg, ansamblul “Phoenix” -Basel, “Ensemble für neue musik” Zürich etc.

În anul 2005 a fost decorat de Președinția României cu medalia Ordinul Cultural cl. I pentru întreaga sa activitate artistică.

Colaborează permanent cu Festivalul de Arte / Festival 4 Arts, fiind și membru al Juriului pentru Concursul Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră.