Concours Interprétation Dramatique

Prof. Alexandra Acatincăi – vioară, membru al juriului

Prof. Alexandra Acatincăi

For English, please, click the „Translate” button.

Studii

Alexandra Acatincăi provine dintr-o familie de muzicieni, mama ei, Laurentia Onose, fiind unul dintre profesorii metodiști de renume ai Colegiului National de Muzică „George Enescu” din București.

Studiul viorii l-a început la CNM „George Enescu” și continuate la Universitatea Națională de Muzică București. Pregătirea profesională a fost deosebit de riguroasă sub îndrumarea marilor maeștri Modest Iftinchi, Nicolae Bilciurescu, respectiv Conf. Univ. Dr. Ioana Croitoru.

A participat la evenimente Masterclass susținute de către soliștii de talie internațională, cum sunt Erzhan Kulibaev, Florin Negranu, Emilian Piedicuță, Remus Azoiței, Silvia Marcovici ș.a.

Distincții obținute de Alexandra Acatincăi

A fost laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, printre care „George Georgescu” de la Tulcea, „Orpheus” de la Târgu Jiu, „Sigismund Toduță” de la Deva,  „Paul Constantinescu” de la Ploiești, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală și multe altele.

Activitate artistică

Violonista Alexandra Acatincăi a susținut recitaluri pe scenele din Ungaria, Austria si România – în Bucuresti, Sinaia, Iași, Constanța, Bacău, Bistrița. De asemenea, activitatea ei artistică se evidențiază și prin numeroase recitaluri caritabile la Spitalul Fundeni București, în azile de bătrâni din București și Brașov, în centre de plasament și Spitalul de Pediatrie „Marie Curie”.

Alături de Trio Cameral a sustinut concerte în toată țara.

Activitatea pedagogică

Consecventă pasiunii față de formarea tinerilor violoniști, moștenită din familie, Prof. Alexandra Acatincăi are o carieră pedagogică de succes, recunoscută prin funcția de profesor metodist, șef de catedră, gradația de merit, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București. În decursul celor peste 16 ani de carieră, a îndrumat numeroși tineri violoniști care au obținut Trofee, Premii I de Excelență, Premii Speciale si numeroase Premii I la zeci de concursuri internaționale și naționale.

Prof. Alexandra Acatincăi a fost membru al juriilor pentru numeroase concursuri internaționale (Scherzo, Magia Colindelor, Talente împlinite etc.) și naționale („Ștefania și Dan Cumpătă”, Olimpiada Națională etc.).

Suntem onorați că este membru al Juriului pentru Concursul Internațional de Coarde & Muzică de Cameră / International Strings & Chamber Music Competition.