Fără categorie

Prof. Mărioara Marcu – pian, membru al juriului

Prof. Mărioara Marcu este profesor coordonator pian la reputatul Centru Cultural Buftea și profesor coordonator la Clubul de Muzică Buftea.

Entuziastă, sinceră, dedicată, deosebit de îndrăgită de elevi și de public, Prof. Mărioara Marcu își oferă timpul, energia și viața lucrului cu copiii, inițiindu-i în tainele pianului, îndrumându-i spre frumos și în același timp ajutându-i să se formeze ca oameni. Preocuparea sa curentă este aceea de a cunoaște caracterul fiecărui cursant în parte, de a pătrunde în lumea lui și de a-l atrage în universul minunat al artelor printr-o atmosferă specifică, elemente de limbaj cheie și jocuri muzicale.

Studii

Născută în Maramureșul Istoric din dreapta Tisei, în Transcarpatia, este absolventă a Liceului de Muzică și Artă Solotvino, Ucraina – Specializarea Pian.

Premii

Împreună cu elevii săi, Prof. Mărioara Marcu a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale de interpretare muzicală pentru pian:
Marele Premiu la Concursul Internațional de Colinde și Cântece Culte, Festivalul de Arte Câmpina 2021
Premiul I Special la Concursul Național de Pian “SONORIS”, Buftea 2022
Premiul I de Excelență la Concursul Internațional “Talente Împlinite”, CNM GEORGE ENESCU,  2022
Premiul I  la Concursul Internațional “Un copil educat, un mediu curat”, Neamț 2020
Premiul I la Concursul Național de Pian “LIRIKA”, București 2021
Premiul I de Excelență la Concursul Internațional “Magia Colindelor”, CNM GEORGE ENESCU, București 2020
Premiul I de Excelență la Concursul Național de Interpretare Muzicală “Drumul Artelor”, București 2021

Activitate artistică

Împreună cu elevii săi, participă la diverse evenimente culturale, spectacole și recitaluri precum: Anuala de Arhitectură OM – Centrul Cultural Buftea 2022, Armonii Pascale – Centrul Cultural Buftea 2022, Ziua Unirii – Centrul Cultural Buftea 2021, Recital pian baroc – Centrul de Cultură “Palatele Brâncovenești” Mogoșoaia 2022, Spectacol de Colinde “Colindăm, colindăm” – Centrul Cultural Buftea 2021

Poți afla mai multe vizionând canalul ei de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZiX-MIxmF93ko3o0bcNhWQ

Categorii:Fără categorie