Concurs Colinde pentru Copii

Prof. Mihai Cătălin Iancu – tenor, membru al juriului

Prof. Mihai Cătălin Iancu - tenor

Studii

Solist de operă și profesor de canto, tenorul Mihai Cătălin Iancu s-a născut în orașul Ploiești, studiind muzica de la o vârstă fragedă. La 12 ani ia lecții de canto la “Palatul Culturii” cu profesorul Corneliu Irimia. Cu această ocazie, participă la o serie de spectacole în cadrul instituțiilor de cultură din orașul natal, respectiv Filarmonica “Paul Constantinescu” și “Casa de Cultură a Sindicatelor”.

Mihai Cătălin Iancu a urmat cursurile Colegiului de Artă “Carmen Sylva” Ploiești, sub îndrumarea profesorului Robert Marcaș, unde a obținut premii I si II la concursuri naționale și internaționale ca „Victor Giuleanu”, „Crai nou”, „George Georgescu” etc.

Este absolvent al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea tenorului Marius Vlad Budoiu.

În prezent, urmează studiile de master în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea baritonului Ștefan Ignat.

Activitatea artistică

Deși foarte tânăr, tenorul Mihai Cătălin Iancu a susținut recitaluri, concerte și a realizat roluri în spectacole de operetă și musical pe multe scene din România și Viena. Printre ele se numără Filarmonica „Paul Constantinesc” din Ploiești, Teatrul National din Cluj-Napoca, Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” din București.

Calitățile incontestabile ale vocii tânărului tenor au făcut ca, în anul 2021, să fie invitat la Teatrul de Operă din Viena pentru a susține un recital de canzonette.

Printre rolurile interpretate, se numără Don Ottavio din opera „Don Giovanni” de W.A. Mozart, Camille de Rosillon din opereta „Văduva Veselă” de Franz Lehár și Paolino din opera „Il matrimonio segreto” de Domenico Cimarosa (în cadrul Academiei de Muzică Cluj-Napoca) și Freddy din „My Fair Lady”.

Activitatea pedagogică

Prof. Mihai Cătălin Iancu are deja o experiență extinsă de lucru cu copii și tineri. În prezent este profesor de canto la două instituții de renume în educația muzicală timpurie: „Art Academy” Ploiești și Clubul de Muzică din Buftea.