Concursuri Online

Alexandru Rusu, Proză, Grupa I

To read the creation of Alexandru Rusu, request a translation by clicking the “Translate” button.

Alexandru Rusu participă la Secțiunea „Proză scurtă” a Concursului Internațional de Creație Literară, Ediția a IV-a, din Chișinău, Republica Moldova și are 13 ani. El este îndrumat de Prof. Alina Nistor, la Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu”. Îi mulțumim pentru participare și îi dorim succes.

Adeline, fata cu tărie de caracter
   
     Într-un mic oraș din Franța, trăia o fată pe nume Adeline. Era un copil obișnuit. Îi plăceau jocurile, cântecele și sărbătorile. Adeline era scundă, slăbuță, cu corpul firav ca un ghiocel, cu ochii albaștri ca cerul și cu obrajii rumeni ca bujorii. Părul ei cârlionțat și auriu ca spicul de grâu era lăsat pe spate și accentua trăsăturile frumoase ale feții.
     Tatăl lui Adeline a murit într-un accident rutier mulți ani în urmă. Fata trăia cu mama într-un simpluț apartament cu o odaie. Financiar nu o duceau prea ușor. Adeline, având paisprezece ani, se străduia să își ajute mama cum putea ea mai bine. 
Într-o zi, mama i-a spus:
- Adeline, nu mă simt bine... Mă doare capul și amețesc.
- Cu ce să te ajut, mamă? a întrebat-o Adeline.
- Dă-mi un pahar de apă, te rog.
Adeline își făcea griji pentru mama sa, care se simțea din ce în ce mai rău, așa că a chemat ambulanța. După careva investigații, medicii au depistat că mama ei are cancer cerebral. Lui Adeline nu-i venea a crede. Pentru a-i salva viața mamei, avea nevoie de o sumă nemaipomenită de bani. Fata a fost nevoită să se angajeze în câmpul muncii.
Trecuse jumătate de an de când Adeline lucra. Datorită donațiilor, fata adunase a patra parte din suma necesară. Își vizita mama la spital în fiecare weekend și o încuraja.
Într-o zi de marți, a primit un telefon de la doctorul mamei sale:
-Alo, bună ziua! spuse Adeline.
-Bună ziua! îi răspunse doctorul cu un glas trist.
Oftă din greu și apoi spuse:
-Îmi pare rău, Adeline, însă mama ta a murit...
Adeline a încremenit cu telefonul la ureche. Lacrimi mari au început să-i curgă pe obraji. Fata a devenit albă ca varul și nu se putea opri din plâns. A avut nevoie de timp ca să înțeleagă ce s-a întâmplat.
  Au trecut ani. Acum Adeline trăiește în New York cu soțul său, Jeff, care a susținut-o și a ajutat-o să depășească momentele grele ale vieții. Ei au doi copii - Tina și Martin, care le aduc lumină în suflet și multe bucurii.
  Viața poate fi imprevizibilă și foarte dură, însă oamenii  trebuie să depășească  momentele grele și să trăiască mai departe, bucurându-se de ea.