Soprana Mayumi SAKAMOTO în Concert la Câmpina

Soprana Mayumi SAKAMOTO

Soprana Mayumi SAKAMOTO ne face onoarea să deschidă Stagiunea „Prologul festivalului” alături de mezzosoprana Claudia Codreanu și piansta Inna Oncescu, în 10 octombrie 2020, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina. Concertul Extraordinar va începe la ora 17:00, iar participarea se face numai cu rezervarea locului, cel mai târziu în data de 9 octombrie. La sfârșitul concertului, Maestrul Florin Dochia va oferi premiile pentru Concursul Online de Poezie, Ediția I, acelora dintre concurenții câștigători care pot fi prezenți. Rezervați loc la https://www.facebook.com/events/455585938699950/ sau la email: festivaluldearte@gmail.com.

Studii

Soprana Mayumi Sakamoto a absolvit Facultatea de Muzică, Secția Canto la Tokyo University of Arts.
De asemenea, a studiat la Facultatea de Lied și Oratorio la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst (Universitatea din Frankfurt pentru Muzică și Arte Interpretative), absolvind ca Șef de Promoție Master în Arte.

S-a pregătit în arta vocală cu prof. Ayako KUROKAWA, prof. Keiko HIBI, doamna Kiyoko KAJIKI, prof. Gunnel TASCH-OHLSON, prof. Heidrun CORDES, prof. Gisela POHL și prof. Georgeta STOLERIU, iar în arta interpretativă cu prof. Rainer HOFFMANN și prof. Charles SPENCER. A fost îndrumată în cântul religios de către prof. Hans JOACHIM.

Concerte și recitaluri

Ca studentă la Frankfurt, a interpretat cantate de J. S. Bach, cântând solo în multe biserici din Germania. A fost solistă în multe concerte, printre care Simfonia nr. 9 d-moll op. 125 de Beethoven, în Messiah de Händel și Die Schöpfung (Creația) de Haydn în mai multe orașe din Japonia, în special în Fukuoka și Tokyo printre altele. A cântat în numeroase concerte în Germania, România, Ungaria, Singapore Rwanda etc.

În iulie 2014, ea a prezentat un trio cu dl. Isao TSUJI (oboi) și dna Junko OOTAKE (pian) în Tokyo, Japonia, obținând o recenzie excepțională a revistei „Ongaku no tomo”, una dintre cele mai faimoase reviste de muzică clasică din Japonia.

De asemenea, s-a angajat în diseminarea muzicii clasice în Rwanda. A fost invitată acolo la concertele organizate de Centrul de Cultură German și de Ambasada Japoniei în 2013, 2014, 2015 și 2018, ziarele și emisiunile locale prezentând pe larg evenimentele.

În perioada 2005 – 2019, a fost invitată anual de „Tomiyama Classic” la concertele din București, România, care au fost prezentate cu succes. A cântat împreună cu prof. Peter GROSSMANN (pian) în octombrie 2017 și cu doamna Inna ONCESCU (pian) de la Universitatea Națională de Muzică București.

Alte realizări artistice

Soprana Mayumi SAKAMOTO a lansat primul său CD „Illumination” în 2015, al doilea „UMUBANO” în 2018 și al treilea „Harmony of My Songs” în 2020.

Este membru al Nikikai, organizație de artiști profesioniști din Japonia și membru al grupului de studiu pentru cântece germane „Neue Klänge”.
În prezent locuiește în München, Germania.