Prof. Ștefan Vîlvoi – vioara

Prof. Ștefan Vîlvoi - vioară
Prof. Ștefan Vîlvoi – vioara

Prof. Ștefan Vîlvoi a studiat vioara la clasa prof. Liviu Mitrică și la clasa prof. Petru Lupan. A susținut numeroase concerte în calitate de solist în România și în Suedia, Franța, Italia, Germania.

A obținut numeroase premii pe plan național la concursurile de specialitate (vioară și teoria muzicii) – Concursul Național de Interpretare „W. A. Mozart” (Târgoviște) , Concursul Național „Garabet Avachian” (București), Concursul Național “Primăvara Artelor” (Bacău) etc.

Studii

Prof. Ștefan Vîlvoi este absolvent al Universității Nationale de Muzică din București unde a studiat vioara la clasa Prof. Dr. Adrian Buliga, Prof. Dr. Iunia Frandeș, Prof. Dr. Marcel Frandes și muzica de cameră cu Lect. Univ. Dr. Oana Spânu-Vișenescu.

În anul 2008, Prof. Ștefan Vîlvoi – vioara, a participat la cursuri de Masterclass de Orchestră ale reputatului dirijor Sir Neville Marriner sub îndrumarea instrumentiștilor filarmonicii din Viena (Erich Schagerl – vioara), iar un an mai târziu la cursurile de Masterclass ale Prof. Christian Altenburger, la Viena.

Activitate artistică

În prezent este membru al Orchestrei de Tineret din Sibiu (Premiul I la Festivalul orchestrelor de tineret de la Hamburg-Germania) și colaborează cu orchestrele filarmonice din Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Pitești și Ploiești.

Din anul 2009 este colaborator permanent al Orchestrei de Cameră „Philarmonia” a Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”.

Din anul 2014 este artist instrumentist al Orchestrei Simfonice „Muntenia”.

Este membru fondator al formației camerale Ambiental String Quartet și membru al Cvartetul „Muntenia” al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, alături de care susține numeroase recitaluri pe scenele din țară.

Între anii 2015 și 2019 a fost colaborator permanent în orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Activitatea pedagogică

Între anii 2012-2014, a fost profesor de educație muzicală la Colegiul German Goethe.

Începând cu anul 2014, este cadru didactic al Școlii Gimnaziale de Arte nr. 5 din București, iar începând cu anul 2020 profesor la Școala de Muzică „Armonia Artelor” din București.

Categorii:Fără categorie

Etichetat ca:,