Concurs de Colinde Culte

Premiile pentru Concursul de Colinde și Piese Religioase

Premiile pentru Concursul de Colinde și Piese Religioase reflectă pe de o parte Bucuria Crăciunului, dar și faptul că au fost concurenți buni și foarte buni. Juriul este format din membri recunoscuți pe plan național și internațional cu o mare experiență în arta cântului, în pedagogie și în jurizare. Președintele Juriului este celebra Maestră – Soprana Prof. Dr. Silvia Voinea, a cărei reputație este cunoscută de multe generații de muzicieni. De înaltă valoare și experiență sunt și membrii Juriului – Doamna Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu și Preot Paroh Dr. Costel Hăbelea. Pentru a afla mai multe despre experiența domniilor lor, poți da click pe link-ul numelui fiecăruia.

Iată câteva dintre concluziile Juriului:

„Eu am, în general, o generozitate plină de înțelegere pentru vocile în formare, iar în cazul de față am apreciat participarea internațională și am dorit să încurajăm concurenții, mai ales pentru că este prima ediție.”

Soprana Prof. Dr. Silvia Voinea

„Rezultatele finale demonstrează faptul că există tineri talentați care abordează cu deosebit interes și aceste genuri muzicale.”

Conf. Univ. Dr. Claudia Codreanu

„Am ținut, în primul rând, să încurajăm concurenții, astfel încât să sporim interesul pentru colinde și creația religioasă cultă până acolo încât să-și dorească perfecțiunea în interpretarea lor.”

Preot Paroh Dr. Costel Hăbelea

Premiul Publicului

Publicul a vizionat și apreciat toți concurenții. Totuși, studenta Andreea Pîrvulescu (România) și eleva Magdalena Wójciak (Polonia) au obținut cele mai multe aprecieri și vizionări pe YouTube. La sfârșitul zilei de 5 ianuarie 2021, Andreea Pîrvulescu s-a detașat cu un număr de 144 aprecieri pe YouTube, față de 120 ale Magdalenei Wójciak, deși Magdalena a obținut un număr record de vizionări (724).

În regulament am anunțat că vom acorda Premiul Publicului pentru cele mai multe aprecieri pe YouTube și comentarii pe Facebook. Pe Facebook am oferit o postare a articolului din site cu toți concurenții și un video-recital al lor (două postări diferite). Am numărat comentariile de la aceste postări și am observat că cele mai multe voturi au fost obținute de Corul Lira, în acest mediu (pentru video-recital). Aceasta se datorează faptului că o parte semnificativă de public nu poate da like pe YouTube, deoarece nu au un canal în această platformă. În concluzie, am hotărât să oferim două diplome pentru Premiul Publicului:

În ce constau Premiile pentru Concursul de Colinde și Piese Religioase, Ediția I

PENTRU TOȚI PARTICIPANȚII (INDIFERENT DE PREMIU)
 • Diplomă (descarcă de pe site și tipărește-o)
 • Un interviu realizat pe Zoom cu tine și despre tine, promovat pe YouTube și Facebook (solicită la adresa festivaluldearte@gmail.com)
PENTRU PREMIUL II
 • 15% reducere la înscrierea pentru Masterclass-uri din cadrul Festivalului de Arte, în vara 2021
PENTRU PREMIUL I
 • 20% reducere la înscrierea pentru Masterclass-uri din cadrul Festivalului de Arte, în vara 2021
 • 10% reducere la înscrierea în edițiile din 2021 ale Concursurilor de Muzică destinate vocii, organizate de Festivalul de Arte
 • Publicitate pe Facebook timp de 4 zile a unui recital personal pe care dorești să ni-l trimiți la adresa festivaluldearte@gmail.com.
PENTRU MARELE PREMIU
 • 100 RON (20€)
 • 25% reducere la înscrierea în cadrul Cursurilor de Vară din cadrul Festivalului
 • 20% reducere la înscrierea în edițiile din 2021 ale Concursurilor de Muzică destinate vocii, organizate de Festivalul de Arte
 • Publicitate pe Facebook timp de 4 zile a unui recital personal pe care dorești să ni-l trimiți la adresa festivaluldearte@gmail.com.
Pentru Premiul Publicului – pentru Cei care nu au Premiul I sau Marele Premiu
 • 10% reducere la înscrierea în edițiile din 2021 ale Concursurilor de Muzică destinate vocii, organizate de Festivalul de Arte
 • Publicitate pe Facebook timp de 4 zile a unui recital personal pe care dorești să ni-l trimiți la adresa festivaluldearte@gmail.com.