Fără categorie

Remus Henning – organist concertist

Remus Henning – organist concertist

Remus Henning este născut în 1971. Între anii 1989-1991 a urmat o specializare în muzică bisericească la INSTITUT FÜR KUNSTGESCHICHTE DER UNIVERSITÄT REGENSBURG (Germania).

În perioada 1995-2000 a urmat cursurile Academiei de Muzică, Universitatea „Transilvania” Brașov (secția orgă, clasa maestrului H. E. Schlandt). În anul 2006 și-a susținut masteratul în Interpretare Organistică la Conservatorul de Muzică din Paris (clasa maestrului D. Roth).

Maestrul Remus Henning susține anual concerte în țară și strainatate (Germania, Austria, Ungaria, Italia, Franta, Spania si Elvetia). Este câștigător al numeroaselor premii: 1992: premiul I la Concursul de Interpretare Organistică de la Viena; 1993: Premiul de Excelență pentru activitatea concertistică în Regensburg; 1995: Premiul I pentru interpretarea muzicii baroce în München; 2000: Premiul I la Concursul Internațional de Orgă Paris; 2002: Premiul de Onoare pentru cea mai bună interpretare modernă la Festivalul Internațional de Muzică din Italia; 2006: Premiul de Onoare si Trofeul „Omul de Aur“ la Festivalul de Orgă de la Alma-Ata/ Kasakhstan.

Categorii:Fără categorie