Concours en ligne

Alexandru Rusu, Povești pentru copii, Grupa I

To read the creation of Alexandru Rusu, request a translation by clicking the “Translate” button.

Alexandru Rusu participă la Secțiunea „Povești” a Concursului Internațional de Creație Literară, Ediția a III-a, din Chișinău, Republica Moldova, Romania și are 12 ani. El este îndrumat de Prof. Alina Nistor, la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Chișinău. Îi mulțumim pentru participare și îi dorim succes.

Diploma
              Povestea fetiței fluture
 
      Cândva, demult, pe un meleag îndepărtat, trăia o fetiță orfană de mamă. Pe acea copilă o chema Flu.
 Mama sa a suferit de o boală gravă și s-a stins din viață. De atunci, fata viețuia cu tatăl său, care era mereu trist și îngândurat. El se numea Dan. Înainte de moartea soției sale, era un bărbat vesel și plin de viață, dar de când s-a întâmplat nenorocirea, umbla sumbru ca un nor plumburiu.
      Dacă Flu era să-l caracterizeze printr-o culoare pe tatăl său, era să-i atribuie culoarea cenușie, care i se asocia fetiței cu zilele posomorâte și pline de necaz.
      Timpul se scurgea repede ca apa unui râu și așa a trecut zi după zi, lună după lună, an după an și iată că într-o zi Dan s-a îndrăgostit de o femeie pe care o chema Lola. L-a orbit frumusețea chipului ei și nu și-a dat seama că, de fapt, era o vrăjiotare rea și urâtă, care prin vrăji s-a transformat într-o femeie fermecătoare. Ea era zgârcită și nu îl iubea pe tatăl lui Flu, dar cel mai mult nu o iubea pe biata fetiță, însă oricum a devenit mama ei vitregă, pentru a obține bogățiile noului său soț.
     A trecut mult timp de la nunta lor, iar viața lui Flu devenea tot mai grea cu fiecare zi ce trecea. Mama vitregă o obijduia pe fată și îi făcea viața amară ca pelinul. 
     Într-o zi însorită de primăvară, când ștergea praful în odaia Lolei, Flu i-a rupt, din întâmplare, colierul de perle și vrăjitoarea a transformat-o într-o gânganie urâcioasă. 
     Bunătatea fetei era atât de mare, încât vraja nu a acționat pe de plin și Flu nu s-a transformat într-un gândac respingător, ci în cel mai frumos future de pe Pământ.
    Toți fluturii din lume au zburat spre ea ca să o admire. De atunci, Flu nu a mai suferit și trăiește într-un Paradis plin de flori înmiresmate și fluturi multicolori.
     Bunătatea inimii a ocrotit-o de vraja și răutatea Lolei, iar frumusețea sufletului i-a dat înfățișarea de fluture, dar nu de gândac.