Masterclasses

Bogdan Postolache – Violoncel

Bogdan Postolache oferă Masterclass Violoncel la Festivalul de Arte / Festival 4 Arts ”Dan Iordăchescu” Câmpina.

Studii

Bogdan Postolache, a urmat Liceul de Muzică “George Enescu” din București. A urmat apoi Academia de Muzică București, la clasa de violoncel a prof. Marin Cazacu.

A urmat cursurile Konzertdiplom la “Hochschule fur Musik und Theater” Berna, la clasa prof. Conradin Brotbek, unde a obținut diploma cu distincția Excelent.

Între anii 1996 și 2003 a fost acceptat la Masterclass-uri cu Maeștrii Arto Noras, Maria Kliegel, Ivan Monighetti și Klaus Kanngiesser.

În 2012 finalizează doi ani de Master în Stilistica Dirijorală, la Universitatea de Muzică București, la clasa Maestrului Horia Andreescu. Tot în acest domeniu, Bogdan Postolache a urmat cursuri de perfecționare cu Maestrul Cristian Măcelaru.

Activitatea solistică

Bogdan Postolache a interpretat ca solist Simfonia Concertantă de George Enescu alături de Filarmonica din Sibiu și de Filarmonica Națională din Republica Moldova, la Chișinău. De asemenea, a susținut un turneu de concerte alături de Justus Frantz and Friends, în Germania. Tot ca și solist a interpretat o serie de concerte alături de Cyprus Shymphonie Orchestra.

Din anul 2000, Bogdan Postolache este solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio.

Activitatea de prim violoncelist

Din 2002, este invitat permanent al Orchestrei Thunerseespiele – Elveția, ca prim violoncelist.

Bogdan Postolache a fost prim violoncelist al Cyprus Symphonie Orchestra și al Orchestrei de camera Virtuozii, din București.

Muzicianul a mai colaborat cu ansamblurile Berner – Symphonie Orchester și Orchester Gesselschaft Biel din Elveția și este colaborator permanent al marilor ansambluri mondiale Berner Symphonie Orchester, Orchester Gesselschaft Biel și Orchestre de Chambre Laussanne, MDR – Leipzig.

Este prim violoncelist invitat al Orchestrelor Philarmonie (Germania) der Nationen, World Peace Philarmonie (Germania) și Stadtorchester Solothurn (Elveția).

Turneu în România și Elveția alături de Romania Chamber Orchestra în anul 2022 condusă de Cristian Măcelaru.

https://www.filarmonicasibiu.ro/en/events/concert-simfonic-244