Concursuri Online

Maria Bianca Vladu, Povești, Grupa I

To read the creation of Maria Bianca Vladu, request a translation by clicking the “Translate” button.

Maria Bianca Vladu participă la Secțiunea „Povești pentru copii” a Concursului Internațional de Creație Literară, Ediția a IV-a, din Tulcea, România. Maria Bianca are 9 ani și este îndrumată de mămica ei, Daniela Vladu, la Școala Gimnazială „Elena Doamna” Tulcea. Îi mulțumim pentru participare și îi dorim succes.

                                                   Cadoul pierdut


   A fost odată o fetiţă săracă, cu ochi mari şi verzi, pe care o creştea bunica ei. Locuia într-o căsuţă mică şi modestă.
   În apropierea Crăciunului, fetiţa îşi dorea să îi scrie o scrisoare lui Moş Crăciun. Voia foarte mult un prieten, un partener de joacă, pentru că nu se juca nimeni cu ea. Bunica era mereu ocupată să facă mâncare şi curăţenie prin casă, iar ea se simţea foarte singură. La şcoală, colegii râdeau de hainele ei vechi, şi nu o primeau în cercul lor, deşi ea învăţa foarte bine. 
   Pentru că nu avea coli să scrie scrisoarea, a luat o petală din trandafirul bunicii şi a scris pe ea:
   “Moş Crăciun, te rog adu-mi un căţeluş”. 
   A pus petala sub brăduţ şi s-a culcat. 
   În noaptea aceea, Moş Crăciun a venit tiptil în casă şi a luat petala scrisă. A pus-o în coşul scrisorilor şi a dat-o Spiriduşului Dorinţelor. 
   Ştiţi voi cine este Spiriduşul Dorinţelor? Este cel mai mic spiriduş al Moşului şi cel mai bun inventator din Atelier. El a inventat Maşinăria Cadourilor, în care se pun scrisorile copiilor şi unde sunt transformate în dorinţele lor. 
    Spiriduşul s-a uitat cu uimire:
    -Ce este aceasta? N-am mai văzut ceva atât de nostim! O scrisoare pe o petală de trandafir… Această fetiţă chiar merită un cadou special!
   În Maşinăria Cadourilor, petala a fost transformată într-un căţeluş de pluş. Spiriduşul însă nu a fost mulţumit. S-a dus la Moş Crăciun şi l-a întrebat:
   -Cum aş putea să fac acest căţeluş să fie special?
    -Am eu o idee, i-a răspuns Moşul. 
    A căutat într-un cufăr mai vechi de-al lui şi a scos de acolo Bagheta Animalelor. Într-o clipită magică, Moş Crăciun a transformat jucăria într-un mic căţeluş adevărat.
    În noaptea de Crăciun, fetiţa a găsit sub brad o cutie frumos împachetată. S-a bucurat foarte mult de cadoul primit şi s-a împrietenit imediat cu micuţul năzdrăvan. 
    Într-o zi, când fetiţa îşi făcea temele, căţeluşul, care se juca prin curte, a simţit un miros foarte plăcut. Venea de peste stradă. Mirosea a friptură. A găsit o gaură în gardul cel vechi şi a ieşit din curte, rătăcind pe lângă blocurile din apropiere, după mirosul delicios. Nu mai ştia să se întoarcă acasă şi era destul de speriat pentru că nu cunoştea zona. 
    Un băieţel care se întorcea acasă cu părinţii lui, l-a observat în tufişurile de lângă bloc.
    -Mami, e un căţeluş rătăcit, îl putem păstra?
    - Nu se poate! Nu avem suficient spaţiu! Acum e doar un căţeluş, dar va creşte foarte mare şi se va chinui în apartamentul nostru.
   - Mami, te rog, uite, este speriat şi îngheţat.
   -Bine, însă numai până când îi găsim un stăpân.
    Zilele treceau şi nimeni nu întreba de căţeluş. Famila a încercat să îi găsească nişte stăpâni buni, dar pe unde întreba, nu şi-l dorea nimeni.
    După o săptămână, mama băiatului a venit cu o idee:
    - Uite, hai să întrebăm la vecinii noştri de peste stradă. Au o curte suficient de mare pentru un căţel. Ei îl pot ţine, iar noi îi putem duce de mâncare în fiecare zi. 
    Au pus căţeluşul într-o păturică şi au mers la casa de peste stradă. Au sunat la poartă.
    Le-a deschis o bătrânică şi o fetiţă. Ochii cei mari şi verzi ai fetiţei s-au umplut de lacrimi de bucurie când a văzut căţeluşul:
    -Credeam că te-am pierdut definitiv! a exclamat fetiţa. Am fost atât de tristă că ai plecat! 
    De atunci, fetiţa, băiatul şi căţelul au rămas prieteni. Se vedeau zilnic şi se distrau de minune împreună.
    Privindu-i din Atelier, spiriduşul cel micuţ i-a şoptit Moşului: 
    - Chiar că ştii să faci cadouri speciale!