Concursuri Online

Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi – vioară

Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi – vioară

Violonista Corina Bololoi, absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția de vioară, și beneficiară unei burse de studii în Franța (Saint Seurin des Prats), s-a născut la Timișoara.
A susținut concerte ca solistă cu orchestra Filarmonica „Banatul” din Timișoara și cu orchestra „Filarmonia” din București, precum și recitaluri în țară (București, Iași, Timișoara, Constanța etc.) și străinătate (Italia, Austria, Elveția, Belgia, Franța, Germania).
Corina Bololoi a colaborat, în concerte și recitaluri de vioară, cu personalități marcante ale vieții muzicale românești și din străinătate.
Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi a obținut premii și distincții naționale și internaționale, a realizat înregistrări la radio (Cardex) și televiziune.
În prezent este lector universitar doctor la catedra de vioară din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Domnia sa a colaborat cu Festivalul de Arte în mai multe rânduri, inclusiv fiind Președintele Juriului pentru secțiunea de vioară la Concursul Internațional de Interpretare – Pian și Vioară, Ediția I și membru în Juriul Concursului Internațional de Interpretare – Corzi și Muzică de Cameră, Ediția a II-a.

Poți să asculți piese celebre interpretate la vioară de doamna Lect. Univ. Dr. Corina Bololoi:

https://youtu.be/fp-KiJw_hzQ

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns