Anca-Florentina Popescu participă la Concurs de Poezie al Festivalului de Arte, din București. Îi dorim succes și îi mulțumim!
Mai stai
Cuprinde-mi inocența-n brațe și doar stai, mai stai o clipă-n părul meu, ca vântul șoptește-mi azi mai mult ca ieri, rămâi să împodobim cu stele mari Pământul mai plouă peste mine valuri de iubire sărută-mi ochii ce te-au dezmierdat si fă-mi un cuib rotund, de nemurire să mai visăm sub cer, pe ceasul scufundat culege-mi lacrima, arunc-o pe o corabie să pot dansa cu maci în păr, râzând ascunde-mi umbra pe un vârf de sabie să se topească-n zare, cu un ultim gând te-oprește azi pe banca dintre ceruri stinse și-aprinde-mi amintirea cu un strop de-argint cuprinde-mi umerii cu aripile întinse și lângă mine stai, să-ți cânt, să te alint.
Noapte de mai
Între primăvară și vară mai e doar o noapte cu miros de salcâmi și murmur de șoapte între ieri și azi- câteva ceasuri cu pași rari pe străzi, ce se pierd printre glasuri. între ani - anotimpuri frumos colorate cu frunze și flori, pe jurnale pictate azi, perechi pe alei se mai plimbă agale el în frac, ea cu văl, purtând doar sandale. între noapte și zi e un câmp plin de vise și nori adunați în cuvinte nescrise e timpul tăcerii, când uităm asfințitul peste coama-i de foc așteptăm răsăritul. între ieri și azi încă-i seara senină cu liliac scuturat și miros de glicină o ultimă noapte de mai, despletită stele hai-hui dorm pe luna turtită.
Noaptea ta
În timp ce rătăceai, înfrigurat în noapte chemându-mă stingher, în mii şi mii de feluri, eu îmi primeam botezul, printre-ale Lunii şoapte purtând câte un un nume, cu fiecare sor şi sărutam copacii toţi, pe care i-ai iubit sperând să zboare păsări, să-mi dea în grabă aripi s-ajung până la tine, măcar pentru o clipă să-ţi cad la piept plângând, să tac, să mă-ncălzești mai leagănă-mi singurătatea pe ale tale braţe împărtăşeşte-mă cu lacrimile tale, să mă mai nasc din nou din fluturi şi-mi mângâie obrazul, cu mâna ta curată să mă mărturisesc, să-mi pot spala păcatul de-a nu fi fost vreodată în stare să iubesc şi fă-mă a ta noapte, doar dacă-mi poţi fi zi pot fi a ta corabie, doar dacă far îmi eşti, să luminăm pereche, un singur val pe mare, ce efemer atinge, doar firul de nisip.
Bunica
La margine de sat stă o bunică, lângă stână, cu basmaua căzută peste fruntea bătrână de-o vârstă cu codrul, își poartă ulciorul, și numără zilele, tot ostoindu-și dorul. Dorul de mamă, de copii și nepoți, ce s-au pierdut prin lume, cu toți, din ochii-i albaștri îi picură rar lacrimi de ducă, de uitare, de-amar. De o întrebi ce îi lipsește mai mult își trece mâna muncită prin părul cărunt se-ntoarce la icoană, și face-n taină o cruce spunându-și că la îngeri și mâine s-ar duce. Doi prunci a crescut, frumoși ca dimineața ce au plecat în lume, să-și realizeze viața pe fată a văzut-o cu zece ani în urmă, iar fiul s-a întors cenușă, într-o urnă. E mică și slabă, resemnată, tristă, tot strânge des în palmă, două poze-n batistă o poză cu copiii, nepoții la o nuntă și alta cu măicuța-i, de-o frumustețe sfântă. La margine de sat, acolo, lângă stână stă o măicuță albă, ce strânge într-o mână singurătatea vieții și amintiri de scrum privește la apus, spre capătul de drum.

Categorii:Concurs de Poezie