Fără categorie

Wan Ting Yu – pian și acompaniament

Wan Ting Yu oferă masterclassuri de pian și acompaniament în săptămâna 24-29 iulie 2023 la Festivalul de Arte ”Dan Iordăchescu” Câmpina. Pentru aplicație faceți clic pe link-ul: https://festivaluldearte.com/2023/02/20/masterclasses-2023/ .

Introducere

Wan Ting YU s-a născut în Taiwan. Având un mare interes și abilități muzicale avansate încă din copilărie, ea a început să cânte la pian la vârsta de 3 ani și la contrabas la 10 ani.

Studii

Wan Ting YU este licențiată în interpretare la pian la Universitatea Națională din Taiwan și Master în interpretarea contrabasului la Universitatea Națională de Arte din Taipei.

În prezent, Wan Ting YU urmează doctoratul în pian colaborativ la Universitatea de Stat din Arizona.

Premii și distincții câștigate de Wan Ting

Wan Ting YU a câștigat mai multe premii atât ca pianistă, cât și ca basistă: Premiul I al Concursului de pian National Taichung Second Senior High School Concert. În aceeași lună, a câștigat Premiul II cântând la contrabas, în Concursul de Coarde. Urmare a acestui succes, ea a devenit solistă de pian cu orchestra școlii.

Ca și contrabasistă, Wan Ting a câștigat numeroase premii pentru interpretarea ei avansată din punct de vedere tehnic și matură din punct de vedere muzical:

  • Premiul I al Concursului Național de Contrabas pentru studenții din Taiwan în 2012;
  • Premiul I al Concursului de Contrabas din orașul Taipei pentru studenți din Taiwan în 2011;
  • Premiul I al Concursului de Contrabas al orașului Taichung pentru adolescenți în 2009.

Activitatea artistică a lui Wan Ting

Din 2015, ea deține un post cu normă întreagă de contrabasist în Taipei Symphony Orchestra. Wan Ting a colaborat și cu Orchestra Simfonică Națională în turnee și concerte în Italia, Franța, Germania, Elveția, Japonia, Coreea, China.

Ca pianistă, și-a construit o reputație puternică și este printre acompanitorii cei mai căutați în Taipei.

Ea a realizat alături de contrabasistul de renume mondial, Cătălin Rotaru, câteva dintre albumele CD ale maestrului. Printre acestea, albumul „Lord of the Basses” înregistrat în 2017 în Japonia, cu instrumentul Testore cu care G. Bottesini a cântat toată viața și albumul intitulat „A Punti Da Un Viaggio in Italia” care a fost înregistrat în 2018 în Italia.