Concurs de Muzica

Concurs de Coarde și Muzică de Cameră, Ed. IV

Concursul Internațional de Coarde și Muzică de Cameră se defășoară în perioada 1-5 Decembrie 2023, data limită de înscriere 29 Noiembrie 2023

Lista premiilor și link-urile la câștigători la: https://festivaluldearte.com/2023/12/05/winners-4th-int-strings-chamber-music-competition/

Lista și link-urile concurenților la: https://festivaluldearte.com/2023/12/01/competitors-4th-international-strings-chamber-music/

Completează formularul Anexa 1 aici, dacă funcționează Google, ceea ce poate să nu se întâmple: https://forms.gle/sdKgdaUzGs5nyc1g6

REGULAMENT GENERAL DE DESFĂȘURARE

Pentru reguli generale, te rugăm să dai click aici.

ORGANIZATORI:

Best Bridge Services SRL în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpina, Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”, Societatea Filarmonică din Câmpina, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Câmpina

GRUPELE DE VÂRSTĂ:

Concursul Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se adresează copiilor, tinerilor și adulților instrumentiști, după cum urmează:

Grupul I – copii cu vârsta mai mică de 9 ani

Grupul II – copii cu vârsta între 9 și 11 ani

Grupul III – copii cu vârsta între 12 și 14 ani

Grupul IV – tineri cu vârsta între 15 și 17 ani

Grupul V – tineri cu vârsta între 18 și 20 ani

Grupul VI – adulți cu vârsta mai mare de 20 ani

Vârsta trebuie să fie împlinită până la data începerii concursului. Fiecare concurent va participa la o singură grupă de vârstă, dar poate participa la mai multe secțiuni, achitând taxa pentru fiecare dintre ele.    

Concursul se desfășoară pentru profesioniști (cei din învățământul vocațional sau școlile de muzică) și amatori (cei care studiază ca instrument secundar sau în sistem privat)       

PIESE SOLICITATE:

  1. Grupele I-VI vor înregistra video două piese/studii;
  2. Grupul VI muzică de cameră (ansambluri camerale) vor înregistra un videoclip care include două piese sau părți ale lucrărilor;
  3. Amatorii (indiferent de vârstă) vor interpreta maxim două piese la alegere, interpretarea poate fi făcută citind partitura.

Toate piesele trebuie interpretate din memorie, pentru toți profesioniștii, cu excepția ansamblurilor camerale. Amatorii și ansamblurile camerale pot interpreta piesele citind partitura.

Toate piesele vor fi înregistrate pe un singur videoclip. Acesta va fi transmis ca link la YouTube, unde a fost, anterior trimiterii, publicat ca nelistat, sau ca fișier prin WeTransfer (sau platforme similare) la adresa de e-mail: festivaluldearte@gmail.com.

MINUTAJ:

  1. Grupurile I și II vor trimite o înregistrare de maxim 10 minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante);
  2. Grupurile III și IV vor trimite o înregistrare de maxim 20 de minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante);
  3. Grupurile V și VI vor trimite o înregistrare de maxim 30 de minute (cuprinzând cele 2 piese contrastante).

Prin minutajul maxim nu impunem o limită inferioară, ci doar superioară. Așadar, concurenții trebuie să nu depășească minutajul maxim, dar pot interpreta piese mai scurte decât minutajul maxim solicitat.

CATEGORII ȘI SECȚIUNI:

Concursul Internațional de Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se desfășoară pe două categorii, fiecare cu 7 secțiuni, pe cele 6 grupe de vârstă.

Categoriile sunt:

  • Profesioniști (cei din învățământul vocațional sau școlile de muzică)
  • Amatori (cei care studiază ca instrument secundar sau în sistem privat)

Secțiunile sunt:

  1. Vioară
  2. Violă
  3. Violoncel
  4. Contrabas
  5. Harpă
  6. Chitară
  7. Ansambluri

DETALII TEHNICE:

Videoclipurile transmise prin WeTransfer sau platformele similare trebuie să fie în format .avi .wmv .mov sau .mp4. Înregistrarea trebuie să fie clară atât ca imagine cât și ca sunet, realizată fără perturbări, zgomote de fundal etc. Aparatul trebuie să fie poziționat astfel încât să fie vizibil tot corpul interpretului, iar filmarea să fie landscape etc.

Asigurați-vă că aveți acordul muzicianului care vă acompaniază de a apărea în înregistrare.

Nu sunt admise înregistrări cu acompaniament computerizat (realizat electronic) și nici prelucrarea audio a înregistrării.

Înregistrarea trebuie să conțină toate piesele de concurs.

Vă rugăm să vă îmbrăcați într-o manieră îngrijită și corectă. Participanții pot aranja modul de filmare în funcție de propriile condiții. Utilizarea camerelor sau a echipamentelor profesionale nu este o necesitate. Videoclipurile realizate cu echipamente simple, cum ar fi telefoanele mobile, sunt suficiente.

REGULI DE PARTICIPARE:

Articolul 1 – Condiții generale

1.1 Participanții la acest concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte, Ediția a IV-a, 1-5 decembrie 2023, data limită de înscriere – 29 noiembrie 2023.

Articolul 2 – Condiții de participare la concurs

2.1 Înregistrările trimise în condițiile prezentului Regulament de organizare și desfășurare a Concursului Internațional de Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte, vor fi însoțite, în mod obligatoriu, de Anexa 1 – Fișa de înscriere completată, datată și semnată. Prin semnarea acesteia, concurentul/tutorele lui ia la cunoștință și este de acord cu Anexa 2 – ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE și Anexa 3 – Acord parental de participare la concurs pentru participanții minori;

2.2 Anexa 1 se va transmite împreună cu link-ul la YouTube sau cu înregistrările, în același email sau transfer prin WeTransfer (sau platforme similare), la adresa de email: festivaluldearte@gmail.com. Mesajul trebuie să aibă ca subiect numele, prenumele, categoria, secțiunea și grupa de vârstă la care participă (exemplu: Barbu Ecaterina-Virginia – Profesioniști, Vioară, Grupa I). Neîndeplinirea acestei cerințe obligatorii, precum și unele omisiuni din formulare vor duce la descalificarea automată.

2.3 Concurenții vor trimite înregistrările luând cunoștință despre „ACORDUL DREPTULUI DE PUBLICARE”.

2.4 Concurenții trebuie să achite taxa de :

Pentru soliști :

  1. 120 lei (sau 38 Euro pentru plata prin PayPal), dacă înscrierea se face până în 25 octombrie 2023;
  2. 150 lei (sau 48 Euro pentru plata prin PayPal), dacă înscrierea se face între 26 octombrie – 29 noiembrie 2023.

Înscrierea se realizează numai după trimiterea înregistrărilor și a dovezii de plată a taxei de participare (într-un singur email), și completarea fromularului Anexa 1.

Pentru ansambluri :

  1. 80 lei/membru (29 euro/membru pentru plata prin PayPal) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face până la data de 25 octombrie 2023 – se va achita suma pentru toți membrii
  2. 125 lei/membru (39 euro/membru pentru plata prin PayPal) x număr membri ai ansamblului, dacă înscrierea se face în perioada 26 octombrie – 29 noiembrie 2023.

Înscrierea se realizează numai după trimiterea înregistrărilor și a dovezii de plată a taxei de participare (într-un singur email), și completarea fromularului Anexa 1.

Taxa de participare se va achita prin virament bancar în contul Best Bridge Services SRL deschis la ING Bank, Bucureşti, IBAN:  RO22INGB0000999903782351 (SWIFT Code: INGBROBU), CUI: 7524371. Pe ordinul de plată se va menționa obligatoriu: Numele Participantului, Secțiunea, Grupa de Vârstă – ex. : Barbu Ecaterina-Virginia, Vioară, Gr. I.

Pentru românii din diaspora/Republica Moldova, plata se poate face prin PayPal, direct de pe site.

sau aici:

Participation fee for soloists

For participants abroad, it is easier to pay the participation fee through PayPal. The fee is not refundable.

48,00 EUR

Participation fee for ensembles / member

The contesting ensembles must consist of 2 or more competing members. The payment must include all members of the ensembles. The fee is not refundable.

39,00 EUR

Dovada achitării taxei de participare și link-ul/înregistrările se trimit prin email sau WeTransfer (sau platforme similare), în același timp cu Anexa 1 completată.

2.9 Concurenții pot participa la secțiunea solo și cea de ansamblu, cu achitarea taxei pentru fiecare secțiune.

Articolul 3 – Perioada de desfășurare a Concursului Internațional de Coarde și Muzică de Cameră

3.1 Ediția a IV-a a Concursului Internațional de Interpretare – Coarde și Muzică de Cameră al Festivalului de Arte se desfășoară după următorul calendar:

a) 25.09 – 29.11.2023 – Înscrierea concurenților, primirea și evaluarea înregistrărilor. Înregistrările se vor trimite doar pe parcursul perioadei de înscriere la concurs;

b) 29 – 30.11.2023 – Pregătirea video-urilor și publicarea lor pe Youtube-ul Festivalului de Arte: https://youtube.com/c/Festivaluldearte;

c) 1 – 5.12.2023 – Publicarea listei concurenților cu link-urile la YouTube pe site-ul festivalului https://festivaluldearte.com/, pentru obținerea votului publicului și jurizarea lor pentru fiecare categorie, secțiune și grupă de vârstă. Jurizarea este separată de votul publicului și nu este influențată de acesta.

c) 5.12.2023 – Anunțarea câștigătorilor și Gala Laureaților online, după ora 20:00 (transmisă în Premieră pe canalul de YouTube al Festivalului de Arte).

3.2 Perioada de desfășurare a concursului, respectiv toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe pagina web antemenționată orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.

Articolul 4 – Anunțarea câștigătorilor

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe data de 5 decembrie 2023, după ora 20:00, pe site-ul Festivalului de Arte / Festival 4 Arts https://festivaluldearte.com/.

Articolul 5 – Juriul

Juriul va fi format din 18 membri, după cum urmează:

Vioară: Prof. Alexandra Acatincăi (CNM ”George Enescu” București), Prof. Doina Elena Zaharia (CNM ”George Enescu” București), Aron Cavassi – concert violinist

Viola: Conf. Univ. Dr. Marian Movileanu (UNMB), Prof. Vladimír Bukač (Conservatoire Royal de Bruxelles), Prof. Dr. Camelia Vodă (CNM ”George Enescu” București)

Violoncel: Dan Cavassi (Filarmonica “George Enescu”), solist concertist Ștefan Cazacu, solist concertist Mircea Marian

Contrabas: Prof. Univ. Cătălin Rotaru (USA), Prof. Zenu Zanc (Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca)

Harpă: Prof. Dr. Miruna-Elena Vidican (CNM ”George Enescu” București), Prof Dr. Chaerin Kim (USA)

Chitară: Prof. Dr. Stan Zamfirescu (CNM ”George Enescu” București), Prof. Mircea Oaneș (CNM ”George Enescu” București)

Muzică de Cameră: Maestrul Rubén Capriles (Venezuela), Conf. Univ. Dr. Adriana Maier (UNMB), Monika Urbonaite (Austria)

Biografiile membrilor juriului pot fi găsite dând click pe numele lor.

Juriul va stabili, pe baza unui punctaj, câștigătorii premiilor pentru fiecare categorie, secțiune și grupă de vârstă în parte. Deciziile Juriului sunt unice și definitive, nu sunt admise contestații.

Articolul 6 – Premiile Concursului Internațional de Coarde și Muzică de Cameră

6.1 Toți participanții la concurs vor primi diplome de participare puse pe site sau transmise prin email, funcție de numărul participanților. În funcție de numărul și valoarea concurenților, mentorii acestora, precum și profesorul lor acompaniator vor primi o diplomă de excelență (la cerere).

6.2 Fiecare secțiune poate să obțină câte un „Mare Premiu”, în funcție de aprecierea Juriului, iar la fiecare grupă de vârstă a fiecărei categorii și secțiuni se vor acorda Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni. Premiile vor consta în bani (Marele Premiu), promovare pe canalul de Youtube al festivalului și pe Facebook și invitarea câștigătorilor la susținerea unor recitaluri la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, România. Nu se decontează cheltuielile cu transportul, cazarea și masa pentru participarea la recitaluri. Funcție de interesul și disponibilitatea câștigătorilor, premiile mai pot conține reduceri la taxa de participare la Masterclass-urile organizate în vara anului 2024. Toți câștigătorii sunt invitați să se înscrie la un interviu pe Zoom în care își pot face publice realizările și proiectele de viitor. Interviul va fi transmis pe canalul de YouTube al Festivalului de Arte (https://youtube.com/c/Festivaluldearte).

Numărul de premii va fi hotărât de Juriu, în funcție de valoarea artistică a concurenților.

6.3 Toate datele menționate mai sus, se pot modifica, organizatorii concursului având obligația de a anunța în prealabil pe site-ul festivalului orice eventuale modificări survenite în regulamentul de concurs.

6.4 Deciziile Juriului sunt unice şi definitive, nu se admit contestații. De asemenea, vă rugăm să nu adresați cuvinte nepotrivite pe pagina de Facebook a Festivalului de Arte sau alt mediu online.

Articolul 7 – Criterii de jurizare

Juriul va acorda o atenție deosebită calității interpretării, respectării textului muzical în contextul stilistic al perioadei componistice, expresivității și personalității interpretative în abordarea discursului muzical –artistic.